Ето преглед на забележителни случаи, в които американски съдии са

...
Ето преглед на забележителни случаи, в които американски съдии са
Коментари Харесай

Съдиите насочени към бързи факти

Ето обзор на забележителни случаи, в които американски съдии са били обект на смъртоносно принуждение. Трима федерални съдии бяха набелязани и убити от 1979 година до през днешния ден, арбитър Джон Ууд, арбитър Ричард Даронко и арбитър Робърт Ванс, както и няколко съдии от по-ниски съдилища.

Маршалска работа на САЩ

Маршалската работа на Съединени американски щати дава отговор за отбраната на федералните съдии.

Маршалската работа пази почти 2700 федерални съдии и към 30 300 други правосъдни чиновници в 888 правосъдни уреди в цялата страна.

2022 - 1362 закани и несъответствуващи известия против правосъдната система, оценени от маршалите.

2021 година - 4 511 закани и несъответствуващи известия против правосъдната система, оценени от маршалите.

2020 година - 4 261 закани и несъответствуващи известия против правосъдната система, оценени от маршалите.

2019 - 4449 закани и несъответствуващи известия против правосъдната система, оценени от маршалите.

2018 година - 4 542 закани и несъответствуващи известия против правосъдната система, оценени от маршалите.

2017 година - 2 847 закани и несъответствуващи известия против правосъдната система, оценени от маршалите.

2016 година - 2 357 закани и несъответствуващи известия против правосъдната система, оценени от маршалите.

2015 - 926 закани и несъответствуващи връзки против правосъдната власт, оценени, смекчени и възпирани от маршалите.

2014 година - 768 закани и несъответствуващи известия против правосъдната система, оценени, смекчени и възпирани от маршалите.

Хронология

3 юни 1974 година - Съдията от Върховния съд на щата Вашингтон Джеймс Лолес е погубен от пощенска бомба в кабинета си. Рики Антъни Йънг е наказан за закононарушението.

29 май 1979 година - Американският областен арбитър Джон Ууд е погубен от поръчков палач, за който се твърди, че е обвързван със дело за контрабанда на опиати, което съдията преглежда. Трима членове на семейство Чагра по-късно са наказани за скрит план за убийството на Ууд. Един от Чагра трябваше да се яви пред арбитър Ууд по делото за контрабанда на опиати.

1983 - Съдията Хенри Джентиле от Илинойс е убит и погубен в правосъдната си зала от мъж, чието дело за бракоразвод се води от арбитър Джентиле. Мъжът е скрил потребления револвер в одеяло в инвалидната си количка.

20 март 1987 година - Джоел Какаче, от незаконното семейство Колумбо, наема убийци, с цел да убият федералния прокурор Уилям Арънуолд. По простъпка те наблюдават бащата на Аронуолд, Джордж, 78-годишен градски административен арбитър, който споделя офис със сина си. Те убиват Аронвалд, когато той стопира да вземе прането си.

14 септември 1987 година - Съдията от Мисисипи Винсънт Шери и брачната половинка му Маргарет са убити в дома им. Убийствата са свързани със затворническа машинация, ръководена от някогашния кмет на Билокси Пийт Халат, който споделя адвокатска адвокатска фирма с Шери. Прокурорите споделят, че Халат е вярвал, че Шери може да са прибрали част от облагите от измамата за себе си.

21 май 1988 година - Американският областен арбитър Ричард Даронко е убит и погубен в дома си в Пелам, Ню Йорк, от мъж, смутен от отхвърлянето от страна на Даронко на делото за полова дискриминация на дъщерята на мъжа.

1989 - Съдията от Федералния апелативен съд Робърт Ванс е погубен в дома си в Бирмингам, Алабама, когато отваря пощенска бомба. Уолтър Лирой Муди младши е наказан за гибелта на Ванс и юриста Робърт Робинсън. Прокурорите настояват, че Муди е изпратил бомбите по пощата от яд поради присъдата му през 1972 година за владеене на бомба по пощата.

18 март 1999 година - Комисарят на окръжния съд на Лос Анджелис Х. Джордж Тейлър и брачната половинка му Линда Тейлър са убити и убити в дома им в Ранчо Кукамонга, Калифорния. Разследващите считат, че стрелбите са „ свързани със съда “, само че казусът остава забранен.

28 февруари 2005 година - Съпругът и майката на съдията от окръжния съд на Съединени американски щати Джоан Хъмфри Лефкоу са убити в дома на семейство Лефкоу в Чикаго. Бивш просител, чийто случай е бил отритнат от арбитър Лефкоу, твърди, че е заслуга за убийството в предсмъртно писмо.

21 август 2017 година - Съдията с общи учредения Джоузеф Дж. Брузезе младши е атакуван от засада и е прострелян пред съда на окръг Джеферсън в Стюбенвил, Охайо. Bruzzese и съпътстващ пробационен чиновник отвърнаха на огъня, убивайки нападателя. Според обществените правосъдни регистри, обвиненият, Нейт Ричмънд, е просител по дело за непозволена гибел, следено от Bruzzese.

19 юли 2020 година – Мъж, облечен в униформа на FedEx, открива огън в дома на съдията от Окръжния съд на Съединени американски щати Естер Салас. Заподозреният стрелец, изпълнен с ненавист юрист по правата на мъжете, който е спорил по дело пред арбитър Салас, убива сина й и ранява съществено брачна половинка й Марк Андерл, когато отварят вратата. На идващия ден чиновниците на реда оповестяват, че стрелецът е умрял от самонараняване. Две седмици след стрелбата арбитър Салас приканва за по-голяма отбрана на персоналния живот на съдиите.

3 юни 2022 година – Бившият арбитър от окръжния съд в Джуно Джон Рьомър, 68, е погубен в дом в Ню Лисабон, Уисконсин, при целенасочена офанзива. Заподозреният, разпознат като Дъглас К. Уде, е открит в мазето на дома с „ очевидна самонаранена огнестрелна рана “ и умря четири дни по-късно в болничното заведение. По-късно беше разкрито, че Уде е бил наказан на затвор от Рьомер преди повече от 15 години, демонстрират правосъдните документи.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР