Ето по-важното за събитията в Украйна през последното денонощие:-Американски висши

...
Ето по-важното за събитията в Украйна през последното денонощие:-Американски висши
Коментари Харесай

Боеве почерниха православния Великден в Украйна, нови дипломатически усилия на Киев

Ето по-важното за събитията в Украйна през последното денонощие:

-Американски висши дипломати разговаряха със Зеленски в Киев-

Пътуването на държавния секретар Антъни Блинкен и министъра на защитата Лойд Остин се организира в миг, когато войната навлиза в третия си месец, с хиляди починали и милиони разселени, и когато Киев обезверено търси помощ за украинците, блокирани в опустошения град Мариупол.

Президентският консултант Олексий Арестович съобщи, че украинският водач Володимир Зеленски се е срещнал с американските чиновници през вчерашния ден, защото защитата на Мариупол " към този момент е на ръба на колапса " и Украйна изпитва остра потребност от нападателни оръжия.

-Британски военни предизвестиха за подправен референдум в Херсон-

Русия възнамерява " манипулиран референдум " в южния град Херсон, който да оправдае нейната окупация, сочи отчет на министерството на защитата на Обединеното кралство.

В него се споделя, че градът е от основно значение за задачата на Русия да откри сухопътен кулоар към Кримския полуостров - който беше анексиран от Русия през 2014 година - и да господства в Южна Украйна.

Британските военни напомнят, че Русия е употребила същата тактичност и способи, с цел да оправдае със задна дата завземането на Крим.

-Украйна ще търси 1 трилион $ обезщетения от Русия

Щетите и загубите на Украйна вследствие на съветската експанзия през двата месеца война възлизат към този момент на към 1 трилион $, разгласи Олег Устенко, консултант на украинския президент по икономическите въпроси.

Тази цифра включва освен унищожената инфраструктура, домове и предприятия, само че и загубите вследствие на отрицателните финансови и стопански процеси за украинския бизнес. Именно към цифрата 1 трилион $ Украйна би трябвало да насочи напъните си да получи обезщетения от Руската федерация незабавно след края на войната, съобщи Устенко

-Киев предложения Москва на договаряния край „ Азовстал”-

Украйна предложения Русия на договаряния покрай завода " Азовстал " в Мариупол, където украински бойци и цивилни към момента се отбраняват в града, който значително е под контрола на Москва, заяви Киев.

Разговорите наоколо до големия стоманодобивен цех ще съставляват трагичен и алегоричен декор, защото обектът е последната цитадела на украинските сили в стратегическото пристанище.

" Поканихме руснаците да проведат специфичен кръг от договаряния на мястото, тъкмо до стените на Азовстал ", съобщи Олексий Арестович, асистент на президента Володимир Зеленски.

По-рано денем Киев прикани за помирение в опустошения Мариупол за православния Великден, който се чества и в Русия, и в Украйна, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР