Ето осем от потенциалните кандидати: Фаворитката на Меркел: Анегрет Крамп-Каренбауер

...
Ето осем от потенциалните кандидати: Фаворитката на Меркел: Анегрет Крамп-Каренбауер
Коментари Харесай

Един от тях може да наследи Меркел

Ето осем от евентуалните претенденти:

Фаворитката на Меркел: Анегрет Крамп-Каренбауер

Ако можеше сама да дефинира кой да я наследи, Меркел вероятно би избрала Анегрет Крамп-Каренбауер (на снимката). Тя е общоприет секретар на ХДС и се радва на високо утвърждение. А в качеството си на министър-председател на провинция Саарланд към този момент е печелила и избори. Подобно на Меркел, Крамп-Каренбауер упорства за европейско решение по въпроса за миграцията, а националните демарши дефинира като опасност за Европейски Съюз.

" Надзирателят ": Волфганг Шойбле

Председателят на Народното събрание Волфганг Шойбле е депутатът с най-дълъг стаж в историята на Бундестага. И като подобен има престиж във всички партии. Макар че е сериозно надъхан към миграционната политика на Меркел, Шойбле я поддържа в разногласието ѝ с ХСС. Участвал е в изработването на европейските контракти, а поради твърдата си позиция по отношение на Гърция си завоюва прозвището " Надзирателят на Европа ".

Недолюбваната: Урсула фон дер Лайен

Дълго време се смяташе, че Урсула фон дер Лайен е политикът с най-големи шансове да наследи Меркел. Но 59-годишната министърка на защитата по този начин и не съумя да завоюва задоволително поддръжка и благосклонности вътре в личната си партия. Фон дер Лайен упорства за обща европейска войска и поддържа концепцията бежанци да постъпват на образование в Бундесвера.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР