Ето най-интересното от новия брой на вестник Марица. Пловдив на

...
Ето най-интересното от новия брой на вестник Марица. Пловдив на
Коментари Харесай

Четете в Марица - Три години затвор за Анна Парпарова,...

Ето най-интересното от новия брой на вестник " Марица ".

Пловдив на колене. Бутат бетонния мост

Бетонният мост ще бъде бутнат и нов няма да се строи. Това стана ясно след траяла повече от 3 часа среща на градската администрация и шефовете на Национална компания " Железопътна инфраструктура ". На нея специалистите обяснили, че няма техническа опция мостът да бъде издигнат.

Парите за стентове и протези - непосредствено на производителя

Националната здравноосигурителна каса да заплаща някои от скъпите медицински произведения, като стентове, клапи и протези, непосредствено на производителите и дистрибуторите, а не както до момента - на лечебните заведения. Това плануват промени в Наредбата на Здравното министерство.

Бранят с подписка забавачката в Храбрино

Слухове за продажбата на затворената преди година детска градина " Еделвайс " в Храбрино разбуни духовете в обществената мрежа. Местна жителка даже разгласи, че пуска подписка в отбрана на забавачката. Застроената повърхност на забавачката е общо 620 кв. м, като се състои от една двуетажна и една едноетажна постройка. Дворът е над 2,5 дка.

1:0 за Съдийския квартал против приюта

Скандалният парцел, който се намира на ул. " Стоян Михайловски " 13 в кв. „ Съдийски “, няма да бъде употребен от локалната администрация за обществени услуги. Това стана ясно на срещата сред жителите на квартала и зам.-кмета Георги Титюков, която се организира през вчерашния ден тъкмо до мястото, което се трансформира в ябълка на раздора.

Създават клуб „ Мама, баща и аз ”

Деца от СУ „ Найден Геров ” и техните родители ще вземат участие в общи занимания в клуб „ Мама, баща и аз ”. Той се основава по план „ Моето учебно заведение ”, за който школото завоюва 20 000 лева от Центъра за просветителна интеграция на деца и възпитаници от етническите малцинства. От 29 постъпили оферти столипиновското школо е единственото утвърдено всред пловдивските.

3 години затвор за Анна Парпарова, укрила 200 бона от Национална агенция за приходите

53-годишната Анна Парпарова, която е съумяла да укрие над 200 бона данъчни отговорности, ще лежи 3 години в пандиза при първичен непоколебим режим. Това взеха решение през вчерашния ден магистратите от Пловдивския областен съд. Парпарова е избегнала установяването и заплащането на данъчни отговорности за „ Вергов “ ЕООД в изключително огромни размери.

Хотел украшение пази духа на остаряла фабрика за папироси

Типичeн градски хотел - на четири етажа, с 48 стаи и ресторант с градина на партера - ще размени 130-годишната тютюнева фабрика на Димитър Ставридис и Димитър Мардас на Сахат тепе. Масивната индустриална сграда е измежду знаковите здания на Пловдив, само че пустееше от десетилетия.

Арестуваха някогашния брачен партньор на Емилия

Екссъпругът на фолк певицата Емилия - Красимир Димов-Бойса, е арестуван за 72 часа поради краден трактор " Кубота " с редосеялка, оповестиха за „ Марица ” източници от полицията. Бойса бил закопчан при масирана акция, в която са били хванати 36 противозаконни имигранти.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР