Ето кой ще управлява летище Пловдив СНИМКИ Концесионерът на Летище

...
Ето кой ще управлява летище Пловдив СНИМКИ Концесионерът на Летище
Коментари Харесай

Ако работи добре, Летище Пловдив ще е от помощ за туризма

Ето кой ще ръководи летище Пловдив СНИМКИ Концесионерът на Летище Пловдив със смели упоритости Инж. Пламен Спасов: Запазихме летището живо Китайците от HNA на среща с пловдивския бизнес

Община Чепеларе поддържа активността на сдружението на общините за Летище Пловдив, защото по този метод можем да влияем на политиката му за разкриване на чартърни полети. Това е доста значимо за развиването на целия Южен централен регион и в частност, несъмнено, за достъпността до Родопите. Нашата мотивация е летището да работи добре, тъй като това ще е от огромна изгода за туризма. На територията на община Чепеларе са курортът Пампорово и пистите на Мечи чал, които разчитат за елементарен и бърз достъп на Летище Пловдив.

Чепеларе внася към 2000 лв. годишно във Фонд за развиване на Летище Пловдив- южната врата на България. Отчисленията за всички общини са по 50 стотинки на гражданин.

Ако това съдружие и надлежно фондът не действат, летището ще има единствено фирмена политика и няма да има по какъв начин действително да се обръща внимание на проблемите, които желаят да слагат и вземат решение общините. Пловдив внася най-вече в него, само че се солидаризираме всички като участници в сдружението.

Ние от Чепеларе и Пампорово също работим за откриване на нови чартъри, които за една година да покрият риска на туроператорите, които ги провеждат. Защото туроператорът, с цел да провежда полет, би трябвало да заплати всички места в самолета. Ако той не е цялостен, понася загуби. От този фонд плащаме празните седалки за чартъри от дестинации, които поддържа общината - за един сезон, до момента в който дадена дестинация се създаде. Така се способства да се оживи стопански целият Южен централен регион и да има действителна изгода за развиването на туризма в района.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР