Ето кой ще управлява летище Пловдив СНИМКИ Концесионерът на Летище

...
Ето кой ще управлява летище Пловдив СНИМКИ Концесионерът на Летище
Коментари Харесай

Инж. Пламен Спасов: Запазихме летището живо

Ето кой ще ръководи летище Пловдив СНИМКИ Концесионерът на Летище Пловдив със смели упоритости Ако работи добре, Летище Пловдив ще е от помощ за туризма Китайците от HNA на среща с пловдивския бизнес

" Нашата задача е изпълнена и съм задоволен. Запазихме летището. Сега сме любопитни да чуем какво счита да прави новият концесионер ", разяснява ръководителят на Фонда за развиване на Летище Пловдив инж. Пламен Спасов. Този фонд си извърши уговорките, тъй като събра голяма сума - близо 3 млн. лева, която финансово поддържа това летище живо, добави Спасов.   

Той изясни, че участието на общините в сдружението е непринудено, както и напускането. В момента членовете са девет общини - Пловдив, " Родопи ", Куклен, Калояново, Първомай, Сопот, Хисаря, Чепеларе и Садово. Напуснаха Асеновград и Раковски, като претекстът им бе липса на финансови средства и изгоди. 

Тепърва предстоят срещи с китайския концесионер, на която да се посочи потребността от фонда, сподели Спасов.   

" Ако нямат потребност от нас, ние няма да се натискаме, тъй като тези пари, които внасяме общините, са ни нужни и можем да ги вложим за улични поправки, разяснява Спасов. Председателят на фонда, който е и кмет на община " Родопи ", а по обучение - авиоинженер, е безапелационен, че постоянно е желал Летище Пловдив да работи добре. Възлага очаквания това да се случи и с новия концесионер и вижда положителни хрумвания в проектите им.  

Междувременно Спасов показа, че към този момент е провел две срещи с италианци, които търсят терен от 10 000 кв. м наоколо до летището. Намерението им е там да създадат хале за преправянето на пътнически самолети в медицински. Нуждата от  т. нар. въздушни коли за спешна помощ е доста огромна. В Италия и Швейцария услугата е доста известна. Срещу месечна вноска, при потребност, всеки може да бъде превозен с медицински аероплан, изясни Спасов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР