Ето колко собствен капитал има средностатистическият собственик — и как може да го използва

...
Инфлацията се засилва, лихвените проценти, за да се борят с
Коментари Харесай

Инфлацията се засилва, лихвените проценти, за да се борят с нея, все още са високи и много собственици на жилища седят стиснати. С най-високите лихвени проценти от 22 години насам, много собственици на жилища са избрали да останат там, където са и вместо това да погледнат навътре, като се фокусират върху съществуващите си домове. С основен ремонт или обновяване на дома те потенциално могат да подобрят обкръжението си и да повишат цената на препродажба в бъдеще.

Те могат да направят това чрез множество опции за кредитиране, включително заеми за собствен капитал и линии за собствен капитал на кредит (HELOC). И при двата собственика ще приспадне част от собствения капитал, който е натрупал в къщата си, за да го използва като нов източник на плащане, често при по-нисък лихвен процент от някои алтернативи.

Преди да започнете да планирате нов обновяване, обаче, първо помага да се знае с колко собствен капитал трябва да работи средностатистическият собственик на жилище. Обмисляте ли жилищен заем? Започнете, като проучите вашите тарифи и условия тук сега.

Колко жилищен капитал има средният собственик?

Според доклад, публикуван по-рано този месец от Black Knight, „средната ипотека притежателят им разполага с около 199 000 $ собствен капитал, който може да се използва; малко по-малко от историческите върхове от 2022 г., но въпреки това все още исторически голяма сума."

Въпреки че това е само средна стойност, генерирана от един отчет, тя дава на собствениците на жилища добра представа колко потенциално могат да приспаднат от съществуващия си капитал. Тъй като повечето кредитополучатели ще ограничат сумата, която собствениците могат да заемат на 80%, това означава, че средният собственик на жилище може да изтегли около $159 000. Очевидно колкото повече собствен капитал имате, толкова повече пари можете да приспаднете, така че не забравяйте да изчислите точно собствения си капитал, преди да кандидатствате за заем или HELOC.

„Общият собствен капитал на ипотечния кредитор вече е над $16 T, като около 10,5 трилиона долара от тях са „използваеми“ или са достъпни за собственика на жилище, срещу който да вземе заем, като същевременно поддържа относително консервативен дял от 20% в собствения капитал“, се отбелязва в доклада на Black Knight.

Разгледайте опциите си за жилищен заем тук сега, за да научите повече.

Как да използвате собствения си капитал сега

Има много начини, по които собствениците могат да се възползват от дома си собствен капитал сега, вариращ от рефинансиране в брой до обратни ипотеки за възрастни хора. Две от най-популярните (и лесни за използване) опции са заемите за собствен капитал и HELOC.

Заемът за собствен капитал работи като еднократна сума пари, която приспадате от съществуващия си капитал. Лихвените проценти по жилищните заеми са фиксирани, въпреки че ще плащате лихва върху цялата сума, която теглите, така че не забравяйте да кандидатствате за точна сума. В противен случай може да заседнете с лихвите по заем, който не сте използвали напълно.

За квалифицираните кредитополучатели жилищните заеми имат по-ниски лихвени проценти от кредитните карти и личните заеми. И тази лихва може да бъде приспадната от данъците на собственика, ако той използва заема за одобрен от IRS ремонт и обновяване на дома.

Междувременно HELOC работи подобно на заема за собствен капитал, с две важни разлики. За разлика от жилищните заеми, лихвеният процент по HELOC е променлив. Така че, въпреки че можете да платите по-ниска ставка, за да започнете, тя може (и много вероятно ще) се увеличи в бъдеще. Въпреки това, лихвата, която плащате за HELOC, ще бъде само за сумата, която сте използвали, а не сумата, която сте били одобрени да използвате. Така че, ако се окажете, че имате нужда от по-малко, отколкото първоначално сте смятали, вие ще носите отговорност само за лихвата върху сумата, която в крайна сметка сте удържали.

Сравнете жилищните заеми и HELOC тук сега, за да определите кое е най-доброто за вас .

Изводът

С около $200 000 собствен капитал за използване, средният собственик на жилище все още има някои привлекателни възможности, дори и при условията на повишен лихвен процент. Те могат да използват собствения си капитал, за да изплатят дългове, да финансират големи разходи или дори да обновят и подобрят текущия си дом (както и да получат евентуално данъчно облекчение). Това може да стане по различни начини, като заемите за собствен капитал и HELOC са две от по-рентабилните и лесни за използване опции.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР