Ето кога да използвате стар и кога пресен корен от

...
Ето кога да използвате стар и кога пресен корен от
Коментари Харесай

Ето кога да използвате стар и кога пресен корен от джинджифил

Ето по кое време да употребявате остарял и по кое време свеж корен от джинджифил

Обърнете внимание!
Джинджифилът съдържа повече от 12 типа антиоксиданти и това е главната причина за ефикасното лекуване на разнообразни болести. Подобно на други подправки, той има мощни противовъзпалителни свойства и нормално се употребява за медицински цели.

Тази билка е богат източник на калций, протеини, манган, силиций, пантотенова киселина, етерични масла, фосфор, желязо, фолиева киселина, инозитол, холин, витамин С и витамин В3.

Японците употребяват свеж джинджифил като фалшификация за всички ястия. Активното съединяване в джинджифила е известно като джинджерол.

Младият джинджифил е лют, меснат, апетитен и благоуханен с лек лют усет. Старият джинджифил, въпреки това, е съвсем изсъхнал и нишковиден и има по-силен усет спрямо по-младия си сътрудник.

Според едно скорошно изследване, пресният джинджифил има способността да покачва телесната температура, до момента в който остарелият джинджифил може да я намали. Ето за какво целесъобразен е остарелият джинджифил.

Консумирайте остарелия джинджифил през зимата, с цел да стоплите тялото си.

Кога да употребявате свеж джинджифил: при съществуване на тресчица. През лятото – в случай че нормално ви е топло през по-голямата част от времето.

Коренът от джинджифил е супер здравословна храна и би трябвало да я включвате в множеството си сокове, освен за усет, само че и поради многото изгоди за здравето!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР