Ето какво заяви проф. Николай Витанов:Кратка информация за оперативната обстановка

...
Ето какво заяви проф. Николай Витанов:Кратка информация за оперативната обстановка
Коментари Харесай

Проф Витанов: 4 пъти повече са починалите за октомври в сравнение с миналата година

Ето какво съобщи проф. Николай Витанов:

" Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 20 октомври 2021 година

Тази информация е за хората, които желаят да знаят какво чакам, че ще се случи с пандeмията в околните дни.

Информацията е такава, каквато излиза от компютрите. Добро или неприятно, това излиза, това ви пиша.

Ако има нещо, което да ме поуспокоява в настоящата обстановка, то е, че най-малко тези, които постоянно четат актуалните сводки, не са сюрпризирани от развиването на нещата и с огромна възможност са се подготвили за такова развиване. Ако съумея да оказа помощ и един човек да се опази здрав, ще се веселя. Ако и един човек успее да се избави от влизане в болница или от гибел, ще се веселя още повече. Затова го върша.

Текущата обстановка е такава. Както и чакахме, влизаме в интервала на октомврийските пикови стойности на вторичния пик на вълната. Нарочно го пиша по тоя чудноват метод. Пропускам малко спомагателна информация. Който я хване, хване. Който не я хване, здраве да е.

Виждате картата на риска според проекта на Министерството на здравеопазването. Там се чака огромната проблематична зона от области на равнище 4 в Западна българия да се съедини с проблематичната зона в Централна България. Новите претенденти за равнище 4 през днешния ден са Благоевград и Пловдив. Благоевград си го знаем, а за Пловдив през вчерашния ден ви писах, че отива да стане претендент. И нагледно казано, до момента в който го напиша и Пловдив стана претендент. Общо взето, това ще е обстановката до края на седмицата. То се вижда и от прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост. Що се отнася до картата на риска - към този момент знаете по какъв начин изглеждаше тая карта по враме на пик на предните талази. Всичко беше виолетово при ноемврийската вълна, през пролетната вълна единствено Видин се удържа в алената зона. Сега всичко е виолетово без Кърджали и Шумен. Държат се още, отлично на тях.

За смъртността какво да ви пиша. Знаете какво бяха упованията ми за октомври, знаете какъв писък се надигна, когато си разреших да напиша, че не дръзвам да пиша планирани цифри за октомври. Не съм не запомнил кои викаха най-силно против мен тогава. На края на октомври ще разясня обстоятелствата. А може да разясня и орг*змите. А числата са такива

За смъртността (починали сългасно формалния портал coronavirus.bg, че някои злобари още не знаят какви са тия числа) - никакъв коментар, просто цифри за информация:

умряли в края на септември 2021 - 20882

умряли до през днешния ден - 22612

умряли октомври 2020 (за целия месец) - 441

умряли за октомври 2021 - 1730 (за 19 дни)

Починалите до момента за октомври 2021 са 3.92 пъти повече в сравнение с умрелите за целия октомври 2020. Утре ще прехвърлим 4 пъти.

Никакъв коментар. Ама никакъв коментар. Изводите си ги правете сами, кой каквито желае да си ги прави. Давам единствено цифри, коментарът ще го направя в края на месеца, както съм ви заречен.

Нека да отбележа нещо - няма политика тук. Само цифри без коментар. Ако питате за какво го върша - проучвам резултата от корозивното деяние на анти-ковид и анти-ваксърските теории върху популацията. Добър знак за това е смъртността. Търся отговор на простичкия въпрос - за какво тая вълна не е смазана, откакто има ваксини. Защо? Отговор - на края на месеца, както съм ви заречен.

Днес базовото репродуктивно число е 1.273.

Твърде е покрай 1.3. Ако го трансферира, натискът към този момент няма да е равномерен. Хората на първа линия усещат засилващия се напън. Броят на дейните случаи се чака да пораства бързичко и бързичко да наближи идващото кръгло число, започващо с цифрата на щастието. Ето, като реша да ви кажа някое число, мога да ви го кажа и без да споделям цифри. На това му се споделя професионална дисторция.

Разпространението на болестта в страната е преобладаващо дифузно. Днес 25 области са с такова разпространяване.

Само в 3 области дифузното разпространяване още го няма - Кърджали, Шумен и колкото и да ви е необичайно - Бургас. Но и там ще вкусят от него и им поисквам да е за малко и да не е интензивно (щом им поисквам, значи имам учредения да мисля, че нещата ще се развият по този начин. Във постоянно придвижване бъдещето е, споделя зеленото дребосъче от Звездните войни, само че компютрите ни разрешават отчасти да надникнем в него)

Налагат се нови ограничения. В едно изявление преди два дни като ме питаха, кой от двата разновидността на доцент Кунчев ще се одобри, споделих, че ще се одобри политически по-изгодният. Като ме питаха кой от двата разновидността е политически по-изгодният - отговорих - зелените документи. Не ме питаха, кой е математически по-изгодният вид. И като не ме питаха, не отговорих, та в този момент и вие не знаете. И колкото и да се досещате - не знаете. Това е ситуацията.

От моя позиция нещата наподобяват по този начин. В актуалната обстановка най-изгодно е човек да си пази биологичната основа на живота и здравето. И щом е най-изгодно, поучавам ви и вас да го вършиме - пазете се, до момента в който пикът на вълната и самата вълна отминат. Друго си е по-късно да сте живи и здрави и да си живеете живота. Каквото щете правете, единствено си знайте изгодата и се пазете.

Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи и нека вирусът да ви заобикаля. "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР