Ето какво пишат организаторите:Приятели, шокирани сме от всичко, което научаваме

...
Ето какво пишат организаторите:Приятели, шокирани сме от всичко, което научаваме
Коментари Харесай

София се стяга за мирно шествие ”Ние не сме неутрални”

Ето какво пишат уредниците:

" Приятели, шокирани сме от всичко, което научаваме за стореното от съветската войска в украинския град Буча и покрайнините на Киев през последните седмици. Ужасени сме от тези зверства и от мисълта, че в териториите, които към момента са под обсадата на Путин, други хора минават през същото. Не можем да останем неутрални като страна. Трябва да помогнем на Украйна да отбрани децата си от тази безподобна експанзия, включително и с военно-отбранителна помощ ", приканват уредниците на шествието.

Организаторите припомнят, че всички сътрудници на България в Европейския съюз към този момент са дали такава поддръжка за Украйна. Според уредниците на шествието незаемането на страна и отказването на помощ е съучастничество с агресора.

За поддръжка на Украйна към този момент са проведени събитие и в Бургас и Пловдив за сряда вечер - за първия град с протест (тук) и, а за втория - с шествие (тук). С апела за нови цивилен шествия в България жителите считат, че ще показват пред властта потребността от смяна на формалната политика за Украйна.

" Нека още веднъж излезем по улиците на България. В нас е силата да влияем на държавното управление си, да покажем, че ни е позор от политиците, които прокарват ползите на Путин тук, че желаеме България твърдо да застане на вярната страна на историята ", гласи апелът в събитието във фейсбук за шествие в София в четвъртък вечер.

Началната точка на шествието е площад Народно заседание, с цел да се обърне към депутатите с гледище да заемат безапелационна позиция. То ще приключи пред постройката на Българска национална телевизия с искане медиите да спрат да назовават оправдаването на убийства и военни закононарушения " позиция ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР