Ето какво коментира той за медията ни във връзка със

...
Ето какво коментира той за медията ни във връзка със
Коментари Харесай

Сали Светославов: Починалият пастор няма връзка с махалата в Аспарухово, там болни няма! Затваряме кафе Клуба и подновяваме ударната дезинфекция!


Ето какво разяснява той за медията ни във връзка със обстановката към последните случаи на болестта във Варна: 

" След близо 90 позвънявания от локални поданици на " Аспарухово " и по този начин наречената махала, като човек, който е осведомен и следи доста деликатно обстановката, считам че е редно да направя следните разяснения: На 18.06.2020 година сутринта научихме за инфектиран с Covid - 19. След брифинга на шефа на РЗИ и кмета на Варна разбрахме за второто лице инфектирано с вируса и то от кв. " Аспарухово ".

След като тази вест се популяризира стартира мосово звънене и огромна тревога. Няколко медии разгласиха материал, че може да се затворят махалите във Варна, което сътвори още по-голяма суматоха. Най-некоректната информация беше тази за починалия свещеник. Масово стартира да се написа, че той е от " Аспарухово ". Категорично твърдим, че той не е от " Аспарухово ", а това може умерено да се откри, посредством съответните органи на реда.

Единствено от " Аспарухово " е лицето дало позитивна проба за Covid-19, само че този човек не е от по този начин наречената махала в " Аспарухово ". Няма никаква връзка с огромен кръг от хора в махалата. Единствения му контакт е мъж, който е под карантина сега и той е дал две негативни проби.

Затова е нужно да обобщим следните условия: Покойният свещеник не е от " Аспарухово ", лицето с позитивна проба не е от по този начин наречената махала с преобладаващо население от турски мюсюлмани, а не роми, и лицето, което е било контактно с мъжът с позитивен тест няма ковид, той сега е под карантина.

Няма по какъв начин да има махалата контакт с умрелият свещеник, защото локалните хора са мюсюлмани и посещават локалната джамия. От през вчерашния ден насам хората са обезпокоени, в огромна степен паникьосани и доста комплицирани, от разнородната информация.

Ние като доброволци още през цялото време водим битка с ковид и досега се справихме отлично съгласно локалните хора и съгласно институциите, с които сме в контакт.

Предприемаме редица ограничения, които стартират от на следващия ден, 20 юни. Ограничаваме достъпа до публичното кафене " Клуба ", подхващаме строги ограничения при навестяване на джамията, водим осведомителни акции и възвръщаме стремително активността по стерилизация.

Вярваме, че всичко ще отмине и няма да се поддадем на суматохата. Ще продължим сполучливата битка с Covid - 19.

Мога да кажа даже, че ограниченията стартираха от през днешния ден, когато поради ситуацията бе анулиран обичайният курбан в памет на починалите при трагичното наводняване през 2014 година в " Аспарухово ", разяснява Сали Светославов.

Той прикани хората да запазят хладнокръвие, да съблюдават самодисциплина, отдалеченост и висока персонална хигиена за преодоляване на обстановката по разпространяването на болестта във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР