Ето какво гласи учредителна декларация на политическа партия Има такъв

...
Ето какво гласи учредителна декларация на политическа партия Има такъв
Коментари Харесай

Ето декларацията на „Има такъв народ“

Ето какво гласи учредителна декларация на политическа партия " ИТН ", която Слави Трифонов и симпатизантите му оповестиха откакто съдът отхвърли регистрация на „ Няма такава страна “:

" България е свободна страна, само че българските жители не са свободни. Страната ни е в плен на самобитна политическа плутокрация. Политическата класа жестоко и демонстративно подценява желанията на хората, грижейки се само за своето облагодетелствуване и де факто безогледно се изправя против личния си народ.

Партийната аристокрация е теглила една дебела разграничителна линия сред себе си и българите. Член първи от Конституцията на Република България гласи: " Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се реализира от него директно и посредством органите, планувани в тази Конституция ".

Това значи, че съгласно Конституцията най-отгоре във властта стои българският народ! Ние, като свободни жители, желаеме този текст от Конституцията да не бъде просто куха фраза.

Искаме да превърнем България в в действителност свободна страна, в която обществото да взема решения, а политиците да ги извършват.

Ние, учредителите на политическа партия " ИТН ", в сходство с Конституцията на Република България и вярвайки във върховенството на закона и върховенството на морала, одобряваме и утвърждаваме тази учредителна декларация.

Принципите, за чието съблюдаване и одобряване, Политическа партия " ИТН " ще работи са следните: разделяне на управляващите, национален суверенитет, политически плурализъм, независимост на словото, действителни гаранции за съблюдаване правата на индивида и жителя.

Основните цели пред Политическа партия " ИТН " са: засилено присъединяване на жителите във вземането на решения посредством директни допитвания до народа; промяна на изборната система от пропорционална към мажоритарна с безусловно болшинство в два тура; понижаване на броя на народните представители в Народното събрание от 240 на 120; действително въвеждане на опцията българските жители да могат да гласоподават и отдалечено, по електронен път на избори и референдуми; въвеждане на наложително гласоподаване на изборите и референдумите; директен избор от жителите на шефовете на регионалните дирекции и на началниците на районните ръководства на МВР; директен избор от жителите на Главния прокурор на Република България. директен избор от жителите на Омбудсмана на Република България; изцяло реформиране на пpaвooxpaнитeлнaтa cиcтeмa и ycтaнoвяване на действително въpxoвeнcтвo нa зaĸoнa; унищожаване на партийното въздействие върху правосъдната система; реформиране на системата на публичното опазване на здравето и обезпечаване на свободен и равнопоставен достъп на всички жители до адекватнa и качественa здравна грижа; реализиране на aдминиcтpативна промяна посредством понижаване на бюрокрацията и въвеждане на eлeĸтpoннo yпpaвлeниe, обезвреждане на мoнoпoлнитe и ĸapтeлнитe cтpyĸтypи и основаване на условия и механизми, които да предотвратяват появяването на нови; реформиране на просветителната система и въвеждане на cтaндapти, oтгoвapящи нa актуалните условия и пазара на труда; отбрана на фамилията и фамилните ценности; обезпечаване на заслужен живот посредством почтени приходи, гарантиране на човешките свободи и персоналната цялост и сигурност; усилване ролята нa Република Бългapия в cтpyĸтypитe нa Eвpoпeйcĸия cъюз, включване на страната в Шeнгeнското съглашение и Бaнĸoвия cъюз на Европейски Съюз. Ние имаме вяра, че нацията би трябвало да се сплоти, с цел да отстоява и отвоюва гражданските си права! "

Инициативният комитет привиква учредително заседание на Политическа партия " ИТН " на 16 февруари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР