Ето как тя успяла да се отърве от болката в

...
Ето как тя успяла да се отърве от болката в
Коментари Харесай

Ето как тя успяла да се отърве от болката в гърба. Рецепта

Ето по какъв начин тя съумяла да се отърве от болката в гърба. Рецепта

Веднъж гърбът ми беше толкоз вдървен, че не можах да стана от леглото. Нищо не ми оказа помощ.

После си спомних по какъв начин една жена в рейса описа за цветето агаве. Аз имах това цвете вкъщи.

Отрязах един лист. Изрязах ръбовете, разрязах листа на половина и започнах да го втривам в гърба, доколкото можех.

След това си легнах и скоро почувствах облекчение. Правех масажа 3 пъти дневно за седмица.

Минаха години, болката към момента не се е върнала.

След масажа не забравяйте да си измиете ръцете.

Полезни свойства на агаве:
Сокът от агаве се счита за диуретично и слабително средство, дейно против синини и натъртвания.

Слузта от корените облекчава зъбобол. Листата му се употребяват за лекуване на ишиас и радикулит, рани и циреи, като вътрешно средство при болести на черния дроб, стомаха и белите дробове.

Препаратите от агаве имат противовъзпалително, аналгетично, антипиретично и отхрачващо деяние. Всички елементи на растението се употребяват за битка с нездравословните инсекти.

Лекува невралгия. Подобрява метаболизма, отстранява непотребната течност от тялото. Нормализира активността на храносмилателната система и жлъчния мехур.

За лечебни цели използвайте растения, които са на най-малко 3 години.

Листата на тригодишните и по-старите растения се употребяват външно за циреи, инфектиране на седалищния нерв.

Листът се нанася върху възпаленото място откъм разрязаната страна, само че допустимо най-внимателно – може да аргументи тежки изгаряния.

При лекуване на ишиас при някои пациенти със свръхчувствителност на кожата се следят мощна тресчица и забележителна болежка.

За да намалите раздразнението на кожата, понякога нанасяйте тъничък пласт прясна извара и мажете възпаленото място с растителни масла.

Сокът от прясно агаве (в композиция с пелин) се употребява като инфузия или като запарка по 20 капки на лъжица вода за нормализиране на функционалната интензивност на стомаха и червата. Приемайте po 0,2–0,5 гр. агаве на прахуляк 3 пъти на ден.

При лекуване на ишиас наново втриване се прави, единствено откакто кожата се успокои. Не се тормозете от сходна реакция, защото няма последици и затруднения.

За да намалите дразненето на кожата, прецедете сока през двоен пласт марля. След втриване, на идващия ден, възпаленото място би трябвало да се намаже с кисело мляко.

В националната медицина сокът от агаве се употребява като диуретик и слабително средство, което се разрежда с вода и се приема в дребни дози. Също по този начин, сокът е ефикасен при травми и натъртвания.

Използва се и при болести на черния дроб, белите дробове, стомаха.

Коренът се употребява при лекуването на полово излъчени заболявания, а слузта от него облекчава зъбобол.

При подагра и солни отлагания. Залейте 10 гр. пресни листа от агаве със 100 мл. алкохол и оставете за 10 дни на мрачно място, прецедете и приемайте по 20 капки преди хранене.

Бронхиална астма
Смесете сок от агаве с мед в съответствие 1: 1. Приемайте по 1 супена лъжица един час преди хранене 4 пъти дневно. Това лекарство е дейно даже при изострен бронхит и белодробна туберкулоза.

Ако смесите сок от агаве – 100 мл., сока от два лимона, 350 гр. смлени орехи, 200 гр. мед, загреете на водна баня, до момента в който медът се разтвори изцяло и съставките се смесят добре, ще получите чудесно средство за възстановяване на жизнеността и тонуса. Приемайте по 2 ч. л. 5 пъти дневно 30 минути преди хранене.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР