Ето как точно са действали аптекарите фантоми Пловдивският аптекарски бос

...
Ето как точно са действали аптекарите фантоми Пловдивският аптекарски бос
Коментари Харесай

Вижте аферите на аптекаря Николай Александров

Ето по какъв начин тъкмо са работили аптекарите фантоми

Пловдивският аптекарски необут Николай Александров, чието име бе забъркано в аферата с РЗОК, не се слави с положително име в сектора с търговия на медикаменти под тепетата. Той откривал и закривал аптеки на кг през последните 10 години. Негови сътрудници настояват, че през годините той е отворил и затворил десетки аптеки, като във всяка една от тях било записано името на един и същи фармацевт.

Схемата била следната. Александров наемал аптека, правел врътката със скъпо лекарство на името на някой тежко болен, след което закривал небрежно аптеката, преди шашмата да е хваната от Касата.

Първата си аптека в района Александров разкрил преди години в Асеновград. След това отворил обект в село Тополово, след това и в Кричим. Най-много аптеки обаче въртял в Пловдив. Една от тях, на ул. „ Лерин “, излиза даже в търсачката на Google. Друг фармацевтичен обект за бърза приложимост той наел на пресечката на улиците „ Богомил “ и „ Родопи “, научи Марица.бг

Николай Александров въртял бизнес и с наказаната на 3 години варненска аптекарка Петя Кочева. Въпросната дама е била шеф на аптеката в Специализираната болница за интензивно лекуване на онкологични болести „ Д-р Марко Марков “ в морската столица. Шашмите вършела с употребяваното за лекуване на пациенти със скъпоструващото лекарство „ Херцептин “. Тя съумяла да присвои 39 флакона от препарата, като цената му била 42 778 лв..

След като набавила количеството, Кочева се свързала с Александров и двамата се срещнали пред хотел в Несебър, където му дала флаконите против 29 250 лв.. При претършуване на автомобила на Александров медикаментите били открити и конфискувани. По делото на Кочева той е бил единствено очевидец.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР