Ето как ще изглежда бъдещето училище - без учебници и

...
Ето как ще изглежда бъдещето училище - без учебници и
Коментари Харесай

Пловдивска гимназия навлиза в облака, какво е училище без хартия

Ето по какъв начин ще наподобява бъдещето учебно заведение - без учебници и тетрадки, без тежки раници и проблеми с дистанцията. Точно това се случва през днешния ден в ЕГ " Иван Вазов " в Пловдив, където е към този момент внедрена новата просветителна софтуерна самодейност за класна стая без хартия, въпреки и единствено в един клас - 8 " Ж ".
Децата през днешния ден сами описаха на просветителния министър Красимир Вълчев и на кмета на града Иван Тотев какво тъкмо се случва. По плана " 1:1 " е внедрена облачната платформа Гугъл G suite за образованието, всеки възпитаник и преподавател разполагат с електронен профил в домейна на организацията, а софтуерен сътрудник е Acer, формален сътрудник на Гугъл for Education в България, посредством самодейността си " Acer за образованието ".
Всеки възпитаник има пробук, лек и комфортен за прилагане, с издръжлива батерия, само че и зарядно за всеки случай в стаята. Няма външен достъп, пространството е предпазено в домейна на учебното заведение. Чрез това приложение учениците споделят в група, имат достъп до голям брой просветителни канали и основават образователно наличие.
Децата работят в екип, забавно им е, този метод на образование към този момент е съответен на настройката им към света, по този начин или другояче директно обвързвана с цифровите технологии. Виртуалните класни стаи са направени от учителите, които управляват процеса. Вече 23-ма преподаватели от елитната гимназия са сертифицирани по интернационалните стратегии за внедряване на просветителни технологии.
Две години е траял планът " 1:1 ", внедрени са облачни технологии и безжична учебна мрежа. До 2023 година всички 1200 възпитаници в учебното заведение ще употребяват персонален Chromebook, с което моделът ще бъде валидиран за целия петгодишен курс на образование в гимназията. Внедрената високотехнологична платформа ще трансформира целия образователен развой, поставяйки фокус върху ученика и променяйки напълно образователната среда.
С тази значима стъпка издигаме съдействието, технологиите, свободното другарство и характерността в стандарт за нашето учебно заведение “, разяснява Вихра Ерамян, шеф на ЕГ „ Иван Вазов “.
Министър Вълчев сподели, че е впечатлен от това, което вижда и насърчи осмокласниците с профил френски език, които са пионери в учебното заведение без учебници и тетрадки. От техните резултати ще зависи дали планът е сполучлив и дали и други учебни заведения ще го внедрят.
Учебниците не излизат напълно от приложимост, информацията в тях е достоверна и по тази причина е значима ролята на учителя, който управлява образователното наличие във виртуалната класна стая.
А новината, която заяви министър Вълчев през днешния ден в Пловдив е, че всички учебни заведения в страната ще имат опция да изградят лична WiFi мрежа. Всяко учебно заведение, което създаде лични планове за смяна на методите на образование и на средата, ще бъде подкрепено, това е един от целите в бюджета за идната година, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР