Ето как да приготвите пилешко месо по албански! Тази рецепта

...
Ето как да приготвите пилешко месо по албански! Тази рецепта
Коментари Харесай

Пилешко месо по албански: вкусно, сочно и оригинално

Ето по какъв начин да приготвите пилешко месо по албански!

Тази рецепта в интернет получи името „ месо по албански “. Месото е доста вкусно, сочно и оригинално. Всяка стопанка има своя версия на месото по албански. Предлагаме ви да опитате и нашата алтернатива, получава се доста вкусно!

Пилешко месо по албански

Съставки:

пиле (филе) – 600-650 грамаяйца – 1-2 броялук – 2-3 броячесън – 3-4 скилидкинишесте – 2 супени лъжицибрашно – 2 супени лъжицизаквасена сметана (или майонеза) – 1-2 супени лъжицисол, подправки на вкусолио  – за пържене

Начин на подготвяне:

Преди готвене измийте пилешкото филе и го подсушете с хартиена салфетка. След това го нарежете на доста дребни кубчета. За задачата първо нарежете филето по дължина на два тънки пласта, по-късно всеки от тях на дълги линии и по-късно на малки кубчета. Моля, обърнете внимание, че колкото по-дребно е нарязано пилешкото в тази рецепта, толкоз по-вкусно (по-нежно и сочно) се получава ястието.

Обелете лука и чесъна, изплакнете, нарежете на няколко части и изпратете в купата на блендер. Смелете на “каша ”. Съветваме ви да не намалявате количеството лук и чесън в рецептата. Между другото, в случай че нямате блендер или друг чопър, можете да настържете лука с чесън на нормално ренде с малки дупки. Или минете чесъна през преса.

В дълбока купа смесете пилешкото месо, нарязания лук и чесън, заквасената сметана (може да я замените с майонеза), също разрушените яйца (можете да добавите първо единствено едно, в взаимозависимост от консистенцията на сместа, да добавите второто по-късно). Разбъркайте добре цялата примес.

Сега добавете брашното и нишестето, разбъркайте още веднъж добре. Добавете сол, черен пипер и други подправки на усет. В тази форма заготовката за месото по албански може да бъде сложена в хладилника за една нощ или даже за един ден. Ако нямате време за очакване, тогава ще са задоволителни 30 минути. Но, колкото по-дълго се маринова месото по албански, толкоз по-добре ще се получи. Между другото, в случай че желаете, можете да добавите към сместа и пресни нарязани зелени или сушени билки.

Преди да изпържите, загрейте тигана със слънчогледово олио и разпределете сместа със супена лъжица, като леко изравните.

Запържете месото на сдържан огън до златисто кафяво, след което, благодарение на шпатула, обърнете и запържете от другата страна, до момента в който се подготви. Месото се пържи много бързо, когато се употребява внимателно пилешко филе, което също е доста ситно нарязано.

От тигана веднага поставете месото върху хартиени салфетки по този начин, че непотребната лой да се отцеди.

Сервирайте горещо, като добавите сосове, горчица, кетчуп. Пилешкото месо по албански е готово!

Вижте още: Пиле с лук в мляко – доста елементарна и вкусна вечеря!

Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР