Ето как бранят децата ни, ако терористите ударят Параджията в

...
Ето как бранят децата ни, ако терористите ударят Параджията в
Коментари Харесай

Даскалът, дяволът и терористът - по тарифа за една зона

Ето по какъв начин бранят децата ни, в случай че терористите ударят Параджията в учебно заведение става антитерорист

Няма 6-5 - освен спецслужбите, а от учебния шеф до чистачката и параджията към този момент са в общ фронт против тероризма! Така би трябвало - опасността е световна, идва ненадейно и изисква всички да са в подготвеност, най-малко кардинална. В този смисъл е съответно условието на МОН всяко учебно заведение да си създаде проект за предварителна защита и противопоставяне при положение на терористична опасност. Учителите са изпълнителни хора - написаха го.

Едно ме смущава в него - че, в случай че терористи ударят школото, първо се звъни на шефа, след това на 112. От друга страна, има логичност - тъй като съгласно друго напътствие на МОН за всеки случай би трябвало да се рапортува в Регионалното ръководство по обучение до 1 час. Как да се губят минутки на незабавната линия, като шефът би трябвало да знае в точния момент, та и той да звънне в период на началника?!

Ето по този начин, заклещен в рамката на едно и друго наложително разписание, учителят може да изгуби здрав разсъдък. После всички единствено това чакат и той се оказва отговорен дори за тероризма - нали е пропуснал по кое време се е радикализирал младежът, натракал опасността във Facebook?

Тия дни един човек на висок пост в системата на образованието в Пловдивска област ми описа, че за една година подписал 38 176 документа. После пресметнал, че това прави параф на всеки 3 минути и половина. Толкоз, без да се брои проектът за противопоставяне на тероризма.

Дано, в случай че се наложи, в тази пауза от 3-4 минути хората от образованието да смогнат да измъкнат децата от периметъра, който държат на мушка терористите. Колкото до позвъняванията, в случай че наберат шефа преди 112, диалогът най-малко ще е по ниска цена, в случай че се има вяра на един от настоящите вицове за учители. Според него попаднали в пъкъла служител на реда, кмет и учителка.

Дяволът им дал право по на едно телефонно позвъняване, само че да си го платят. Първи звъннал служителят на реда, питал по какъв начин са нещата в фамилията, в службата. Отговорили му, че всичко е наред. Дяволът му изискал 10 хиляди лв.. Въздъхнал служителят на реда, платил. Звъннал кметът, питал по какъв начин е ситуацията у дома, по какъв начин върви работата, работи ли се по европроектите.

Оказало се, че всичко е безпроблемно и без него. Дяволът го таксувал 100 хиляди лв.. Множко му се сторило, само че се разплатил. Дошъл ред на учителката да пита за своя клас:

„ Как мина класното по български? Как по този начин Мария и Наталия не са пристигнали? Има ли възпитаници с двойки за периода? Боже, а по математика? Цветан се е сбил с осмокласник? Тц-тц-тц, няма да стигне надалеч това момче! Насрочихте ли родителска среща? Оценките завършени ли са? Е, по какъв начин грипна почивка, нали е краят на полугодието? Ох, нови претенции за незабавни доклади към министерството?

И никой ли не се сети да прати едно известие, че класният началник е възпрепятстван да извърши заповедта, тъй като е при дявола, по дяволите! ”. Затворила и дяволът  споделил: " 4 лева и 60 ст ”. Възмутили се кметът и служителят на реда: „ Как, откъде-накъде?!.. Ние говорихме по 5 минути и ни изиска толкоз доста пари, а тя един час и единствено 4 лв.! " Дяволът отвърнал: „ Тя звъня от пъкъла в пъкъл. Таксувам я като за една зона ”. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР