Ето и програмата на София Филм Фест днес, 14 март!

...
Ето и програмата на София Филм Фест днес, 14 март!
Коментари Харесай

София Филм Фест 2019: Акцентите от деня, 14 март

Ето и програмата на София Филм Фест през днешния ден, 14 март!
Фестивален център В ПАРКА – 12:00 – конференция КИНО ГУРМЕ с Domaine Boyar
ДОМ НА КИНОТО – 18:15 - Прожекция на кино лентата от Международния конкурс – „ Заливът Ханалей “ на режисьора Даиши Матсунага, по роман на Харуки Мураками.
Историята е за японски младеж умира, до момента в който кара сърф на Хаваите. Самотната му майка Сачи отива в залива Ханалей, с цел да се оправи с непредвидената загуба.
Представяне на кино лентата „ След часовете “ на режисьора Григор Антонов - от програмата " Jameson Short Film Award ". В дребен град, в който господства безразличието и отчуждението, две деца са принудени да създадат нещо нежелано, тъй като са изгубили вяра да намерят схващане и поддръжка.

ЛЮМИЕР Лидл – 18:30 – Премиера на българския филм „ Прасето “ на режисьора Драго Шолев.
„ Прасето “ е едно от двете български оферти в Международния конкурс на София Филм Фест. Филмът споделя историята на един тринайсетгодишен юноша с прякор Прасето, подложен на ежедневен тормоз от страна на съучениците си.
ОДЕОН е домът на БАЛКАНСКИЯ КОНКУРС на фестивала – 18:30 – ще бъде показан кино лентата „ Историята на един летен ухажор “ на режисьора Паул Негоеску. Филмът носи пресен въздух с ретро-носталгична нотка и предлага сантиментална позиция, през която даже Букурещ (с помощта на джаза) стартира да наподобява на Париж.

ОДЕОН – 20:30 - прожекция на кино лентата от Балканския конкурс - „ Годината на маймуната “ на режисьора Владимир Блажевски. Основни персонажи в тази черна комедия са Цобе – §беден надзирател в зоопарка в Скопие, и шимпанзето Коко, който живее в същия този зоопарк. Тази елементарна история се заплита, когато Коко съумява да избяга.
ЛЮМИЕР Лидл – 20:30 – Премиера на българския документален филм „ Тайният живот на Вера “ на режисьора Тонислав Христов. Вера е млада жена, която назовава себе си “В” и се бори с тежка контузия от детството си. Докато се пробва да помогне на себе си и на своя брат, който е с умствено увреждане, тя намира избавление в ролевите игри, в които взе участие като приема разнообразни функции и идентичности.
ДОМ НА КИНОТО – 21:00 - Прожекция на кино лентата от Международния конкурс - „ Техеран, град на любовта “ на режисьора Али Джаберансари. Разгръщайки тематиката за нещастната обич, този игривно умислен триптих за хора, търсещи обич, припомня за непостоянната природа на човешкото благополучие. „ Пипнах те “, основан от Стефани Дойчинова - филм от програмата " Jameson Short Film Award ", които можете да гледате в Дома на киното.
ЗАЛА за събития " В ПАРКА " – 22:00 – Потопете се в духа на Zagorka PARTY: Svilen & Joro from Ostava & Ping-Pong Galia . Свилен Ноев и Жоро за добре познати от различната българска група Ostava. След тях Ping-Pong Galia ще показа нейните музикални селекции с някои сладки и меланхолични песни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР