Ето и подробности за днешните събития:Между 10 и 12 часа

...
Ето и подробности за днешните събития:Между 10 и 12 часа
Коментари Харесай

Ден на медиацията в Окръжен съд и Районен съд - Варна

Ето и детайлности за днешните събития:

Между 10 и 12 часа координаторите на Центъра по медиация ще чакат жители, с цел да им разяснят детайлности за медиацията, като прийом за извънсъдебно съглашение. Интересуващите се ще бъдат посрещани на две места:

- Окръжен съд Варна - ет. 4, стая 410

- Районен съд Варна - ет.5, стая 2

Днес от 10:00ч. в Центъра по медиация ще гостуват студенти-икономисти от компетентност Правни науки на ИУ - Варна, които ще се срещнат със симулирани медиационни процедури. След това, те ще имат опция да дискутират със заместител ръководителя на Районен съд Десислава Жекова, опциите за използване на медиация при разрешаване на имуществени разногласия и проблеми, свързани с вещно право, като към тази част от срещата, която ще стартира в 10:30ч.

На днешния ден ще бъде и кулминационната точка на Дните на медиацията във Варна във връзка навършването на 2 години от откриването на Центъра по медиация към правосъдния регион, проведена от Центърът за разрешаване на разногласия - София, Институтът по медиация и извънсъдебно разрешаване на разногласия Итера и представители на съдилищата в града. Началният час на регистрацията е в 11:00ч., до момента в който награждаването на спечелилите Първото в България национално съревнование по медиация за студенти ще стартира в 11:30ч. в хотел " Черно море ", зала 3. 

На тази публична част ще участват кметът на Варна Иван Портних, регионалният шеф на Варна Стоян Пасев, ръководителят на Общински съвет - Варна Тодор Балабанов, магистрати и представители на университетската общественост, системата на междинното обучение, неправителствени организации и браншови организации.

Националното съревнование по медиация е първото по рода си в България. В него ще се включат 20 тима със студенти от над 8 разнородни специалности от огромните университети от цялата страна: Софийски университет, Нов Български университет, Великотърновски университет, Пловдивски университет, Медицински университет - Варна, Технически университет - Варна, Варненски свободен университет, Икономически университет - Варна, Русенски университет.

В надпреварата се включват тимове от юрист и клиент, които се състезават против различен тим, като задачата е да получат оптимално добър резултат за себе си от договарянията и в същото време да се договарят по метод, който е преференциален и за двете страни. В тези старания ще им оказват помощ посредници, което не би трябвало да дават оферти и да се намесват в решението. Състезанието ще приключи с награждаването на 9 финалисти (3 посредници и 3 екипа адвокат-клиент ) - надлежно на първо, второ и трето място.

Центърът по медиация се намира на ул. " Ангел Кънчев " №12, ет. 4 (в постройката, в която се обитава Съдебно-изпълнителната работа при Районен съд - Варна, бивше зимно кино Тракия)
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР