Ето и нещо по темата Изкуството да приготвиш вкусни палачинки

...
Ето и нещо по темата Изкуството да приготвиш вкусни палачинки
Коментари Харесай

Три вида вкусни оризови палачинки

Ето и нещо по тематиката Изкуството да приготвиш вкусни палачинки и да се наслаждаваш на живота

Необходими Продукти

● кисело мляко - 1 ч.ч.
● вода - 3 ч.ч.
● олио - 1 к.ч.
● сода - 1 ч.л.
● яйца - 3 бр.
● оризово брашно - към 1 кг
● сол
● захар
● чай - 2 пакетчета от джинджифил и канела
● сладко от боровинки
● какао - на прахуляк
● масло - 1 пакетче

Начин на подготвяне

Представям ви три разнообразни типа оризови палачинки, тъй като общоприетите такива палачинки са малко безвкусни поради самото брашно.

Пригответе си три разнообразни купи, в които ще бъркате другите смеси. Разделете си киселото мляко, содата, брашното, олиото и яйцата на три. От трите чаши вода едната я направете на чай с джинджифил и канела, само че без захар.

Първа примес:

И по този начин - в първата купа сложете едното яйце и го разбийте, към него прибавете една трета от киселото мляко с разрушената една трета сода в него. Прибавяте една трета от олиото, дребна щипка сол и щипка захар и чашата чай, само че той би трябвало към този момент да е охладен. Следва прибавянето на брашното (тук няма точни ограничения просто самата примес би трябвало да стане малко по-рядка от боза). Разбийте добре и по ваш усет може да прибавите и още канела на прахуляк към сместа.

Втора примес:

Смесвате една трета от киселото мляко, една трета сода, едно яйце, една трета от олиото, дребна щипка сол и захар, 1 ч.ч. вода, разбивате и прибавяте от брашното (тук няма точни ограничения просто самата примес би трябвало да стане малко по-рядка от боза).

След като се смеси всичко прибавяте от боровинковото сладко, като гледате да е повече от самата течност на сладкото и по-малко от плодчетата. Колкото повече слагате, толкоз повече ще се усеща и сместа ще става по-сладка, само че не прекалявайте, тъй като при печене палачинките ще стартират да се карамелизират и ще прегарят.

Трета примес:

Повтаряте всичко от втората примес до момента в който стигнете до прибавянето на сладкото, вместо него прибавяте какао на прахуляк. В тази примес щипката захар дано да е по-щедра.

И трите смеси са подготвени и можете да започнете с печенето. Използвайте тиган с незалепващо покритие, по този начин ще употребявате по-малко масло за тигана. Изпечените палачинки леко намазвате с масло, до момента в който са към момента топли.

Бон Апети.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР