Ето и кои от най-важни технологични кпродукти вече не са

...
Ето и кои от най-важни технологични кпродукти вече не са
Коментари Харесай

Вижте кои технологични компании вече не работят в Русия

Ето и кои от най-важни софтуерни кпродукти към този момент не са налични за руснаците.
Финанси
- Visa и Mastercard стопират работата в Русия. Но всички карти на интернационалните платежни системи, които се издават в Руската федерация, ще работят на територията на страната без проблеми. Но в чужбина няма да работят. И назад. Освен това те няма да работят в електронните портфейли на Apple Pay и Гугъл Play.

Трябва да се означи, че сутринта на 6 януари Alfa-Bank разгласи, че Visa и Mastercard ще работят в страни, където се поддържат карти MIR, а точно в Турция, Армения, Киргизстан, Таджикистан, Беларус, Казахстан, Южна Осетия, Виетнам и Абхазия. По-късно обаче предоставената от банката информация изчезна.

Банките към този момент търсят излаз от обстановката, да вземем за пример Сбербанк ще издаде карта MIR - UnionPay, която ще се основава на китайската платежна система и ще работи без проблеми по целия свят.

- Apple Pay, Гугъл Play, Samsung Pay бяха деактивирани единствено от банките, които попаднаха под глобите.

- PayPal спря работата си в Русия. Все още не е известно дали компанията напуща вечно.
Софтуер
- Adobe спря да продава своите артикули и услуги. В същото време издадените по-рано абонаменти ще продължат да работят, само че потребителите от Руската федерация към този момент няма да могат да ги възобновяват или да купуват програмен продукт. Всичко е поради глобите.

- Microsoft разгласи прекъсване на продажбите и даването на услуги в Русия. От компанията подчертаха, че стопират редица действия в Руската федерация в сходство със глобите на Европейския съюз, Съединени американски щати и Англия.

- Един от най-големите разработчици на програмен продукт в света, американската компания Oracle разгласи прекъсване на работата в Русия заради обстановката в Украйна. „ От името на нашите 150 000 чиновници по целия свят и в поддръжка на определените управляващи на Украйна и народа на Украйна, Oracle Corporation стопира всички интервенции в Руската федерация “, се споделя в изказване на компанията в Twitter.

- „ Autodesk неотложно стопира активността си в Русия и продължава да съблюдава напълно всички използвани сега наказания. Ще разгледаме спомагателни ограничавания за нашия бизнес в района при положение, че глобите бъдат удължени и обстановката се развие.
Игри
За геймърите всичко наподобява на пръв взор доста тъжно. Но в действителност съвсем всички блокирания могат елементарно да бъдат заобиколени. Всичко, от което се нуждаете, е VPN и малко досетливост.

- Rockstar Games спря да продава компютърни игри в Русия. Когато се опитате да платите за играта на уеб страницата, се появява уведомление за неналичието на продукта в Руската федерация.

- Activision Blizzard стопира продажбите на своите игри в Русия. „ Следихме новините от Украйна и влошаващата се филантропична рецесия през последната седмица и разгласяваме, че Activision Blizzard ще прекрати новите продажби на нашите игри в Русия, до момента в който този спор продължава “, споделят от компанията в Twitter страница си.

- Electronic Arts спря продажбата на своите игри в Русия и Беларус. „ Взехме решение да спрем да продаваме нашите игри и наличие, в това число пакети виртуални валути, в Русия и Беларус, до момента в който този спор продължава “, се споделя в изказване на компанията.

Стрийминг, обществени мрежи, абонаменти
- Таргетираните реклами в Instagram и Фейсбук към този момент не се демонстрират на съветската аудитория. Това е един от главните промоционални принадлежности за дребния бизнес.

- Onlyfans и Twitch стопираха заплащанията към съветски сметки. Услугите отстраниха инспекцията от сметките на съветски консуматори след опит за изтегляне на пари от картите на банки, попаднали под наказания.

- Netflix стопира всички бъдещи планове и придобивания в Русия. Компанията се приготвя да напусне съветския пазар.
Електроника
Първоначално се смяташе, че южнокорейската компания Samsung скоро може да напусне Русия. Но това не е по този начин, компанията, сходно на LG, остава на пазара. Доставките на артикули краткотрайно са спрени заради логистични проблеми и компанията се надява „ да се върне към постоянна работа допустимо най-скоро “. Освен това цяла Южна Корея съумя да излезе от глобите на Съединени американски щати за електронни съставни елементи.

- HP, Apple и Ericsson краткотрайно стопираха доставката на артикули за Русия заради глобите. Поръчването на съоръжение на формалните пазари също е недостъпно, обаче онлайн магазините не престават да работят.

- Dell спря продажбите в Русия и Украйна. „ Преустановихме продажбите на артикули в Украйна и Русия и ще следим от близко обстановката, с цел да определим идващите си стъпки “, казат от Dell в изказване.

- Най-големите американски производители на процесори AMD и Intel стопираха доставките на своите артикули за Русия.

- Корпорация IBM разгласи преустановяване на доставките на своите технологии за Русия. „ В допълнение към обстоятелството, че ние не продаваме технологии в Русия, ние не вършим и бизнес с съветски военни организации “, сподели изпълнителният шеф на IBM Арвинд Кришна. Според него чиновниците на компанията са излезли с самодейността да спрат работа в Русия.

- американски производител на мрежово съоръжение и програмен продукт Cisco Systems Inc. приключи всички бизнес интервенции в Русия и Беларус заради събитията в Украйна. Това оповестява MarketWatch, цитирайки писмо от основния изпълнителен шеф на компанията Чък Робинс в писмо до чиновниците.

- Panasonic разгласи прекъсването на комерсиалните интервенции с Русия. „ Поради стопански, логистични и други на практика проблеми взехме решение по принцип да спрем транзакциите с Русия “, се споделя в изказване на компанията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР