Ето ги мъжът и жената, опитали да източат 600 бона

...
Ето ги мъжът и жената, опитали да източат 600 бона
Коментари Харесай

Ето каква е схемата, по която Ваневи точили еврофондове

Ето ги мъжът и дамата, пробвали да източат 600 бона европари

Стойчо и Ива Ваневи, които са упрекнати в пране на пари и дали погрешни сведения за асимилиране на над 600 000 лв. европейски средства, са употребявали фиктивни служащи, с цел да осъществят незаконната си скица. Това стана ясно на разглеждането на мярката за неотклонение по отношение на двамата упрекнати, която съдът прегледа през днешния ден.

Според прокуратурата, Ваневи употребявали 4 компании – една от тях фиктивно пръскала против гризачи и инсекти, а другите три разпространявали рекламни материали за услугата. Нито едно от сдруженията не е имало действителна активност, само че били назначени над 101 чиновници на трудов контракт, като против подписа си, „ служащите “ получавали сред 20 и 50 лв.. За да бъде всичко действително, „ работодателите “ даже внасяли осигуровките на чиновниците си.

Обвиняемите се се възползвали от „ Програмата за развиване на човешките запаси “ на Европейски Съюз, която цели да да усъвършенства заетостта в райони, където има огромна безработица. За помощи кандидатствали всички чиновници, а парите прибирали обвинените. Те бяха арестувани при интервенция на отдел „ Икономическа полиция “ в понеделник.

Ако не се бяха намесили управляващите, Ваневи щели да източат над 600 000 лв., а действително до този миг са били усвоени към 90 000 лв., настояват от прокуратурата. Схемата е работила в градовете Пловдив, Раковски, Велинград, Котел,. Харманли и Свиленград.

За закононарушенията, в които двамата са упрекнати, се планува наказване „ отнемане от независимост “ от 5 до 15 години и санкция от 10 000 до 30 000 лв..

Съдът взе мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинените.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР