Ето една новина, която вероятно ще се хареса на президента

...
Ето една новина, която вероятно ще се хареса на президента
Коментари Харесай

Дойче банк: Щатският долар достигна своя връх

Ето една вест, която евентуално ще се хареса на президента Доналд Тръмп - щатският $ е достигнал своя пик, счита немският заемодател "Дойче банк ". В месечно писмо до клиентите, аргументът на "Дойче банк " против $ е по-скоро мотив за другата страна на търговията - еврото.

От банката споделят, че европейските лихви към този момент са покрай ефикасната долна граница, което оставя малко място за повече съкращения. Плюс това, индустриалните данни сред Европа и другите пазари са на двете крайности, като те могат само да се усъвършенстват. Тъй като пазарите чакат толкоз малко от Германия, "Дойче банк " вижда капацитета за позитивна изненада.

Немската банка също по този начин е бичи настроена и за паунда, откакто дефинира рисковете към Брексит като "намалели ".

Що се отнася до Съединени американски щати, "Дойче банк " чака още три понижения на лихвите от Федералния запас през идващите две тримесечия. Банката споделя, че стопанската система на Съединени американски щати ще се забави растежа си до 1,5% през 2020 година, от 2,2% през 2019 година „ Единствената причина, заради която не чакаме криза в Съединени американски щати е, че политическите отговори са бързи и основни. Очакваме Фед да понижи лихвите още три пъти през идващите няколко месеца. Въпреки че лимитите на паричната политика са достигнати в доста области, районите, които към момента разполагат с пространство, я ползват “, съобщи екипът на "Дойче банк ".

Експертите от трезора са внимателни при акциите, само че избират американските акции пред Европа, даже и Съединени американски щати да е най-скъпият пазар. Отбелязва се, че S&P 500 е единствено 40% изложен на произвеждане, спрямо 52% в Япония и 62% в Европа. И в предходни епизоди на отслабен световен напредък, Съединени американски щати реализира по-добри резултати по отношение на останалия свят.

S&P 500 регистрира спад от 0.36% във вторник, само че към момента регистрира покачване от близо 20% през тази година. Еврото загуби към 3% по отношение на $, до момента в който паундът се повиши с 1.6%.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР