Ето докъде я докара преходът към електромобилността. На новоотрития автосалон

...
Ето докъде я докара преходът към електромобилността. На новоотрития автосалон
Коментари Харесай

Зелена светлина: Модерните ретро електромобили

Ето до каква степен я докара преходът към електромобилността. На новоотрития автосалон в Женева никой от производителите не може да си разреши лукса да не изкара нов електрически модел. Някои обаче, си разрешават лукса да изкарат електрически ретро модели.

Една дребна френска компания се радва на огромен интерес.
Йоан Бидар, представител на компания за ретро електрически автомобили: Не сме търсили съвършенството или скоростта в тази кола. Става въпрос за чувства. Вие сте покрай шосето, вятърът духа в косите ви, обвързван сте с пътя и карате кола, която е от предишното, само че в същото време разполага със модерни технологии.
Компанията-производител се е прицелила в многообещаваща ниша. Тя е основана преди две години от някогашния професионален водач Жан-Филип Дайро. Самият той, а и екипът му от съидейници, се въодушевяват от спортните модели, създавани през 30-те години на предишния век - тогава, когато колите са носили имена /нерядко женски/ и са били създавани по-скоро ръчно, в сравнение с поточно.

Сега доста от класическите модели получават електрически късмет да радват новите си притежатели и минувачите. Разбира се, коли от такава класа, снабдени с акумулатори и безшумни мотори, не могат да останат незабелязани. Понякога могат да останат нечути, само че пък за всеки случай добре познатите клаксони отново могат да влязат в приложимост... в случай че се постанова.

Компанията на Жан-Филип Дайро към този момент има препратени поръчки за 100 от общо 200 модела, които счита да възпроизведе в електрически вид през 2019-та. Пробегът на тези возила с едно зареждане варира от 150 до 230 километра. А цената... е, дано кажем, че тя е по съглашение. Все отново - значимо е чувството, както припомнят производителите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР