Ето, че първата по рода си статистика за смъртност от

...
Ето, че първата по рода си статистика за смъртност от
Коментари Харесай

259 души са загинали при селфита до момента

Ето, че първата по рода си статистика за смъртност от селфита към този момент е реалност и не сме сигурни по какъв начин да приемем новината.

Според данни на CNN, за интервала 2011-2017г. са регистрирани общо 259 смъртни случая, при които хората са прекарали последните си секунди позирайки за селфи.

72% от жертвите са мъже на възраст под 30 години.

Истината е, че казусът въобще не е безопасен и психолози от целия свят изричат отзиви по въпроса.

Причината за явлението е, че подрастващите и по-младите представители на обществото са прекомерно вглъбени в цифровия свят, и губят границата на нормалността. Това ги подтиква да подхващат прекомерно рискови дейности в името на това да си обезпечат 5 минути популярност в обществените мрежи, с помощта на рисковото си селфи.

Смята се, че " модата " в началото се е зародила в Русия, където мъжагите обичат да показват физическите си заложби и смелостта си.

Всички сме виждали клипчетата с младежи, които се разхождат по ръбовете на високи здания или скачат във вода от безумни височини.

За момента в Индия са регистрирани максимален брой смъртни случаи от селфи, а на второ и трето място са Русия и Съединени американски щати.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР