Ето че пак е лято и пак е сезонът на

...
Ето че пак е лято и пак е сезонът на
Коментари Харесай

Как да не станем жертва на дървениците това лято

Ето че отново е лято и отново е сезонът на пътуванията. Стягаме багажа за следващото странствуване, имаме едно мислено за сезонните вируси, само че едва ли се замисляме, че след престоя в някой хотел или къща за посетители може да се върнем с нежелателен бонус вкъщи.
 Къде зимуват насекомите
Къде зимуват насекомите

Природата и нейните зимни чудеса

Дървениците са едни от най-често срещаните домашни вредите. Освен това са доста упорити и да се избавим от тях постоянно се оказва доста комплицирана задача. Живеят най-често под матраци, кревати и дивани и е много лесно да ги пренесем от едно място на друго - най-много с багажа или облеклата си.

Пътуванията така и така са стресиращи, а щом се приберем несъмнено не ни е до щателна ревизия на куфарите. Едни предлагат да ги оставим в банята най-малко за една нощ, с цел да излягат гадинките, в случай че са се скрили такива в тях.
 Снимка 625584

Други специалисти, представени от CNN, поучават още щом пристигнем на мястото за настаняване, да проверим първо под матрака за дървеници или за следи от тях - дребни, червени точици. Важно е също така да не оставямe куфара си на земята до някой ъгъл или да го оставим отворен на друго свободно легло в стаята, в случай че има такова. Може да опаковаме куфара си в огромен плик или чувал за отпадък да вземем за пример, с цел да избегнем нашествието.

Имa и един различен трик, който може да използван. Когато пътуваме през лятото, градусите в колата сe покачват доста. А всяка температура над 60 градуса по Целзий е способна да се оправи с дървениците и да ги умори, преди да сме си ги занесли у дома. 

Освен че са огромна злина за багажа ни, дървениците атакуват и самите нас. Те не придвижват заболявания като комарите или кърлежите да вземем за пример, само че пък хапят. Това води до появяването на ситни пъпки, които сърбят и могат да се възпалят от чешане. При някои хора могат да се появят и алергични реакции. 
 Комари, денга тресчица, зика тресчица и за какво насекомите са привлечени от към този момент инфектирани с вируса хора
Голямата изненада на комарите

Как надушват денга и зика

Важно е да мием ухапаните места с гальовен сапун и вода и да нанасяме крем или лосион зa облекчаванe на сърбежа. При по-сериозни случаи може да ни предпишат крем с кортикостероиди или антихистаминов артикул. А в случай че сме съумели да пренесем дървениците вкъщи, най-ефективното решение против тях е компания за битка с вредители. Или да изхвърлим старите мебели и да си купим нови.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР