Ето, че отново е време за редовния седмичен симфоничен концерт

...
Ето, че отново е време за редовния седмичен симфоничен концерт
Коментари Харесай

Италиански диригент и пианист в зала Маестро Г. Атанасов

Ето, че още веднъж е време за постоянния седмичен симфоничен концерт в зала " Маестро Георги Атанасов “. В 18,30 часа музикантите от филхармонията ще посрещнат Лоди Лука (Италия), който довечера ще е на диригентския пулт. Солист ще е Алесандро Марано – пиано (Италия).

Ето и програмата:

Дж. Росини – Увертюра от оп. “Пепеляшка “

Лоди Лука – Симфоденс

Лудвиг ван Бетховен – Концерт за пиано и оркестър № 5 ми бемол мажор, оп. 73

Италианският пианист Алесандро Марано е един от най-блестящите музиканти от своето потомство. В същото време като студент в Музикалната консерватория „ Станислао Джакомантионио “ в Козенца с проф. Джузепе Майорка, той посещава Международните клавирни курсове във Фондация „ Пол Хиндемит “ в Блоай, Швейцария, където прекарва осем години в проучване на такива интернационално приети учители и реализатори като Едит Фишер и Пол Бадура-Шкода. Завършва музикалното си обучение с Бруно Канино и Алдо Циколини.

Като притежател на премия от народен и интернационален конкурс за пиано, Марано организира мощен концертен график, представящ соло рецитали и съдействие с прочут музикант в Италия и чужбина (Испания, Швейцария, Румъния, Германия, Гърция, Австрия, Чехия, Унгария, България, Русия, Великобритания).

Марано взе участие под управлението на значими диригенти като Овидиу Балан, Григор Паликаров, Петроний Негреску, Валентин Дони; той извършва и записва всички концерти за пиано „ Бетховен “ под управлението на Маестро Лоди Лука, като приема транскрипцията за струнен оркестър на Винсенз Лахнер.

Той е живописен началник на Международния фестивал за пиано в Козенца (Италия), президент на културната и музикална асоциация Amici del pianoforte „ Франц Лист “, професор по пиано в междинното учебно заведение „ Беато Франческо Маре Греко “ в Акри (Италия) -асистент в Музикалната консерватория „ С. Джакомантион “ на Козенца.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР