Ето, че новината, която всички в Арсенал очакваха с нетърпение

...
Ето, че новината, която всички в Арсенал очакваха с нетърпение
Коментари Харесай

Арсенал плати €52 млн. за новия си №9

Ето, че новината, която всички в Арсенал чакаха с неспокойствие в последните няколко седмици, към този момент е реалност. Габриел Жесус бе показан публично с фланелката с №9 на гърба.

25-годишният бразилец ще коства €52 млн. на „ артилеристите “. Това го слага под №5 във безконечната класация на входящите прехвърляния в клуба, отстъпвайки единствено на Никола Пепе (€84 млн.), Пиер-Емерик Обамеянг (€66 млн.), Бенджамин Уайт (€61 млн.) и Александър Лаказет (€67 млн.).

Жесус идва от Манчестър Сити, където в продължение на няколко години бе спряган за пряк правоприемник на Серхио Агуеро, само че по-често в следствие стартира да се подвизава на дясното крило.

Сред суеверните последователи на „ топчиите “, има такива, които считат, че над екипа с №9 тегне проклинание още от дните, когато Едуардо носеше фланелката. Бразилецът с хърватски паспорт демонстрираше страховит гений, само че едно извънредно строшаване на крайници му стана причина за последвалия неуспех в кариерата му. След това тениската бе носена още от Лукас Перез, Жулио Баптиста, Лукас Подолски и Александър Лаказет. Всеки един от тях бе страховит в избрана част от кариерата си, само че с този номер нещата просто не се случиха в Арсенал.

✍️ Signing for The Arsenal
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР