Ето 6-те причини за прегаряне на работното място и какво

...
Ето 6-те причини за прегаряне на работното място и какво
Коментари Харесай

6 причини за прегаряне на работното място

Ето 6-те аргументи за прегаряне на работното място и какво можете да извършите, с цел да го избегнете.

1. Претоварване на работата

По-интензивната работа изисква повече време и е по-сложна, което създава претоварването, подкопавайки успеваемостта, здравето и благосъстоянието. Научете се по какъв начин да кажете учтиво „ не “. Проведете диалог с шефа си, изразявайки загрижеността си, че качеството ще се разклати, в случай че количеството се усили. Шефът ви също може да е изнемощял и да не знае, че са ви изпратили прекалено много работа.

2. Липса на надзор

Това е различен метод, по който работата способства за прегарянето. Служителите се нуждаят от известна степен на самостоятелност в работата си и микроуправлението не е решението. Както настояват Маслах и Лайтер, чиновниците поясняват микроуправлението като липса на доверие, което ги лишава от шанса да употребяват своята професионална преценка. Намерете план с невисок риск на работа и го управлявайте. Вашата цел е да изградите доверие с шефа си. Ако поемането на надзор над план по време на работа не е допустимо, намерете място, където можете да ръководите в други области от живота си. Може би можете да преподавате на някой от спортните тимове на децата си или да преподавате клас в една от вашите области на пристрастеност и опит.

3. Недостатъчно заплащане
 10 признака, че сте пред бърнаут 10 признака, че сте пред " бърнаут "
Имаме толкоз доста задължения, свързани с работа и личностно развиване, че постоянно стресът взима превес и се случва така наречен бърнаут. Прег...

Това включва както външни - пари, авторитет и сигурност - по този начин и присъщи - осъществяване на работа, която ви харесва с уважавани сътрудници и създаване на опит - награди. Комбинираната загуба и на двете способства за отцепване. Ако вашата работа е досадна, може да намерите както вътрешни, по този начин и външни награди в действия отвън работата. Много евентуални бизнесмени са подтиквани да стартират нещо, когато им липсва ангажираност в работата. Тази нова активност освен би могла да донесе чувство за заплащане и спомагателен приход, в случай че нещата се получат добре, само че в последна сметка бихте могли да я замените с актуалната си работа.

4. Разбивка на общността

В някакъв миг от живота си сте изпитали оня неделен следобеден смут, който идва с осъзнаването, че уикендът е съвсем приключил и скоро още веднъж се връща. Чувството за принадлежност се разсейва и става въпрос за самостоятелно оцеляване. Един от най-големите фактори, допринасящи за това възприятие на безпокойствие, е напрежението измежду сътрудниците, изключително с шефа. Най-добре е да свършите работата си и да избегнете попадането в някоя от отрицателните драми. Ако вашата компания има мощен отдел за човешки запаси, попитайте дали биха могли да привлекат някого, с цел да стигне до корена на казуса и да се реши.

5. Липса на правдивост

Когато на работното място участват доверие, неприкритост и почитание, членовете на личния състав го възприемат като обективна среда. В тази обстановка организацията работи заслужено и цени всеки субект. Тези съставни елементи са нужни за поддържане на ангажираността на служителя по време на работа. Липсата им способства директно за прегарянето. Стремете се да бъдете почтени, уважителни и надеждни във всичките си взаимоотношения на работното място.
 Какво е бърнаут и по какъв начин да се оправим с него? Какво е бърнаут и по какъв начин да се оправим с него?
Стрес, напрежение, недоспиване, хронична умора… Всички ежедневни фактори, на които са изложени хората в шумния град водят до наследник...

6. Противоречиви полезности

Ценностите са спорни за чиновниците, когато преобладаващата организационна просвета изпраща известие, че не е нужно да вършат бизнес съгласно благочестивите полезности. Направете почтена инвентаризация на действителните морални стойности на вашата компания по отношение на вашите лични. Откривате ли, че компрометирате една или повече от вашите полезности, с цел да продължите да получавате заплата? Това не е допустимо в дълготраен проект. Освен в случай че компанията не промени метода, по който работи, ще би трябвало да потърсите другаде, с цел да избегнете попадането си на път за изгаряне.

Можете да се предпазите от прегаряне

Всички аргументи за прегаряне са резултат от трудовата просвета. Добавете към това напрежението от неочакваното принуждаване да работите от у дома и всичко, което пристигна с ужасния сюжет, изигран през 2020 година - разбираемо бихте могли да се почувствате изцяло безпомощни. Дори в случай че 2021 се окаже продължение на предходната година, предприемете стъпки за отбрана на вашето благоденствие и избягвайте призрака от прегаряне, който дебне на всяко нездравословно работно място.

Източник:

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР