Етнографският музей отново ще бъде домакин на вълнуваща Седмица на

...
Етнографският музей отново ще бъде домакин на вълнуваща Седмица на
Коментари Харесай

Занаятчийската задруга отваря работилници за малки и големи в Етнографския музей

Етнографският музей още веднъж ще бъде хазаин на вълнуваща Седмица на обичайните занаяти след двугодишно спиране. Форумът се открива на 28 юни от 12 часа и ще извърши възрожденския двор на музея с цветове, страсти, песни и обичаи и ще продължи до 3 юли.

„ Надяваме се още веднъж „ да възкресим “ това от дълго време отминало време и да усетим духа на остарялата пловдивска чаршия. През Седмицата майсторите ще показват своите умения, ще образоват дребни и огромни, ще оферират на купувачите своите ръчно направени произведения. Както е при всяка среща сред другари, не би трябвало да пропущаме и обстоятелството, че паралелно с труда върви и заниманието. Затова на 29 юни дружно ще отпразнуваме Петровден, а по остарял български бит през цялата седмица ще има музика и танци, ще се вият кръшни хора сред чимширите в двора”, споделят домакините.

В актуалното издание на майсторската седмица акцентът ще падне върху преливането или играта на цветовете, което ние ще се опитаме да илюстрираме посредством три радикално разнообразни занятия, каквито са плъстенето на вълна, стъклодухането и писането на великденски яйца
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР