Етническите руснаци, които не са лоялни към латвийското правителство, трябва

...
Етническите руснаци, които не са лоялни към латвийското правителство, трябва
Коментари Харесай

Руснаците в Латвия трябва да бъдат "изолирани": Президентът

Етническите руснаци, които не са лоялни към латвийското държавно управление, би трябвало да бъдат " изолирани от обществото ", твърди президентът на страната Егилс Левитс в радиоинтервю в сряда.

Обсъждайки позитивните и негативните последствия за Рига от спора в Украйна, Левитс дефинира като проблем появяването на " част от съветското общество, която не е лоялна към страната ".

" Нашата задача е да се оправим с тази [секция] и да я изолираме от обществото ", добави той, представен от латвийската социална телевизия LSM.

Сред позитивните резултати, които президентът загатна, бяха възходът на патриотизма и национализма в страната и възходящото осъзнаване на цената, която би трябвало да се заплати за свободата.

По-рано латвийското държавно управление реши да отстрани няколко паметника от руската ера макар възраженията на етническата съветска общественост. Някои от тях са преместени в Музея на окупацията - по този начин латвийското държавно управление възприема времето, когато страната е била под контрола на Москва - а други са предопределени за бракуване.

Според Левитс латвийците са станали по-чувствителни към сходни монументи, откогато Русия атакува Украйна в края на февруари.

Латвийският президент счита, че обстановката в Украйна е потвърдила, че съветската войска не е толкоз мощна, колкото са считали някои хора. Той даде обещание, че страната му ще продължи да оказва помощ на Киев.

Жителите на балтийските страни, както и на други западни страни, страдат от инфлацията и възходящите цени на силата, добавя Левитс, като назовава това положение на нещата цената на " успеха над Русия ".

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР