етирима американски военни са ранени "при взаимодействие" с руски сили

...
етирима американски военни са ранени "при взаимодействие" с руски сили
Коментари Харесай

Руски и американски военни се сблъскаха в Сирия

етирима американски военни са ранени "при взаимоотношение " с съветски сили в Сирия. Американските военни са получили контузиите си при конфликт на коли, а не в престрелка, показва източник на Ройтерс.

Военен ескорт на Съединени американски щати се е сблъскал с съветска военна колона в региона на Източна Сирия, са съобщили неназовани американски публични лица пред CNN. Инцидентът се е случил откакто едно от съветските транспортни средства съзнателно се е блъснало с американски превозвач и екипажът на американската машина е потърпевш при злополуката. Според източниците на малкия екран, съветски боен хеликоптер е прелетял ниско над земята, което е честа тактичност с цел да се провокира разпространяване на хора.

Пентагонът към момента не е удостоверил информацията, като съгласно малкия екран Белия дом е срещу обществено обявяване на новината. Националният център по сигурността отхвърли да разяснява случая, само че даде изказване вместо Пентагона. „ В рамките на това взаимоотношение, съветско транспортно средство е блъснало M-ATV принадлежащо на обединението, в резултат на което военни от екипажа на проходимата противоминна машина са получи пострадвания “, съобщи представителят на Националния съвет по сигурността Джон Елиът, като съгласно него такива „ рискови и непрофесионални дейности съставляват нарушаване на протоколите за отбягване на спор, подписани сред Москва и Вашингтон през декември 2019 година “.

Ройтерс означи, че такива контакти сред американски и съветски военни не са необичайност, само че случаят акцентира рисковете от пребиваването на бойци от двете страни на близко разстояние в Северна Сирия и капацитета за ескалиране на напрежението.

BREAKING: 4 U.S. troops injured in Syria after skirmish with Russian forces
— POLITICO (@politico)
На видеозаписи, оповестени в обществени мрежи, се вижда по какъв начин съветски военни коли, съпроводени от два хеликоптера, се движат рисково покрай американски бронирании коли.

A small number of U.S. troops were injured during an interaction with Russian forces in Syria, two U.S. officials told Reuters on Wednesday.
One of the officials, speaking on the condition of anonymity, said the injuries were a result of a collision and not any exchange of fire
— Ivan Hassib (@Ivan_Hassib)
Според публично изказване Съединени американски щати не желаят ескалация, само че имат "неотменимо право на самоотбрана против враждебни дейности ".

От съветското Министерство на защитата разясниха през днешния ден, че при случая съветският боен патрул е работил в отговор на опит на американските военни да блокират придвижването на съветската военна колона. Според министерството силите на обединението са били авансово осведомени за предвижването на колона на съветската военна полиция.

"Независимо от това, в нарушаване на договореностите, военнослужещите от въоръжените сили на Съединени американски щати са създали опит блокират съветския патрул. В отговор на това военната полиция от съветските въоръжени сили е подхванала ограничения за попречване на случай и продължение на осъществяване на задачата ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР