Етиопският министър-председател Абий Ахмед, който спечели Нобеловата награда за мир,

...
Етиопският министър-председател Абий Ахмед, който спечели Нобеловата награда за мир,
Коментари Харесай

Премиерът на Етиопия, спечелил Нобеловата награда за мир, издава книга

Етиопският министър-председател Абий Ахмед, който завоюва Нобеловата премия за мир, издава книга за своята идеология и към този момент от нея са отпечатани един милион бройки, съобщи Асошиейтед прес.

Издаването на книгата провокира паника измежду някои хора в Етиопия, че може да възникне фетиш към личността на Абий, който разгласи радикални политически промени, откакто пристигна на власт предходната година.

Книгата, озаглавена "Медемер ", си слага за цел постигането на приобщаване и единодушие в страната, в която има голям брой етнически групи и възходящ проблем с етническите конфликти.

Догодина в Етиопия предстоят национални избори, а Абий дава обещание те да бъдат почтени и свободни.

Хора, участващи в представянето на книгата в столицата Адис Абеба, обявиха, че са били изгонени от конферентна зала, избрана за събитието.

Книгата ще се популяризира в Етиопия и в Съединени американски щати, където има огромна етиопска общественост.

"Saturday's launch again raised concerns among some in the East African nation that a cult of personality could spring up around Prime Minister Abiy Ahmed. " https://t.co/lIkvxAUWRb
— Gidey (M.A) (@GideyMichael) October 20, 2019
От канцеларията на премиера споделиха, че за рекламирането на книгата не са предоставяни държавни пари, а приходите от нея ще се употребяват за изграждане на учебни заведения в Етиопия.

Абий беше почетен с Нобеловата премия за мир поради постигането на мир със прилежаща Еритрея и прекъсването на един от най-продължителните спорове в Африка и поради политическите си промени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР