Eтичнaтa ĸoмиcия ĸъм пpoĸypopcĸaтa ĸoлeгия щe се занимае с интepвю

...
Eтичнaтa ĸoмиcия ĸъм пpoĸypopcĸaтa ĸoлeгия щe се занимае с интepвю
Коментари Харесай

Прокурорската етична комисия ще провери твърдения на следователя Бойко Атанасов

Eтичнaтa ĸoмиcия ĸъм пpoĸypopcĸaтa ĸoлeгия щe се занимае с интepвю нa cлeдoвaтeля Бoйĸo Aтaнacoв, стана известно на съвещанието в сряда.

Предложението е на основния прокурор Сотир Цацаров, а болшинството от колегията го одобри.

Ще бъдат тествани изказванията на Атанасов, че ръководителят на профилираната прокуратура Иван Гешев е взел участие в пазарлъци по каузи, а основният прокурор не е реагирал. Последната изява с тези тези на Атанасов е пред уеб страницата " Фрогнюз ". Преди това той беше споделил сходни неща и пред Би Ай Ти.

Председателят на комисията Георги Кузманов съобщи, че против Атанасов има голям брой сигнали и е увери сътрудниците си, че ще ги осведоми след изследване на случая.

През февруари 2016 година Атанасов описа в серия изявленията, че в столичното разследване има шпицкоманда от магистрати под контрола на основния прокурор Сотир Цацаров. Те решавали делата, както изиска Цацаров. Според него там има три " противозаконни " бранша, което разрешава заобикалянето на инцидентния принцип за систематизиране на делата. Най-проблемният бранш е първи " Специализиран ". Бойко Атанасов изясни, че там са съсредоточени най-верните на шефовете на прокуратурата следователи, които вземат решение най-важните каузи. Тези каузи били държани " на трупчета ", с цел да се задействат сега, в който това е нужно, споделя магистратът. Етичната комисия на правосъдния съвет се сезира, с цел да ревизира случая, само че стигна до извода, че проблеми няма.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР