Етичната комисия на ФИФА отказа да коментира евентуални вътрешни разследвания

...
Етичната комисия на ФИФА отказа да коментира евентуални вътрешни разследвания
Коментари Харесай

ФИФА отказа да съобщи дали ще проведе разследване срещу Джани Инфантино

Етичната комисия на ФИФА отхвърли да разяснява възможни вътрешни следствия против президента Джани Инфантино, оповестиха през днешния ден от управителното тяло на международния футбол.

" Комитетът по нравственос е самостоятелен орган във ФИФА. Моля, обърнете внимание, че Комитетът по по принцип не разяснява нито възможни настоящи производства, нито дали следствията по хипотетичните случаи не престават или не, се споделя в изказването.

Според правилника на работа на Комисията, те могат да наложат 90-дневна краткотрайна забрана на 50-годишния италиано-швейцарец, до момента в който тече инспекция на активността му. Швейцарската профилирана прокуратура обаче стартира инспекция в четвъртък, която може да прерастне в наказателно дело против Инфантино, защото има съмнения за негови срещи с някогашния Главен прокурор на страната Михаел Лаубер.

Срещите са се провели през 2016-а и през 2017-а година, когато швейцарската прокуратура ревизираше хипотетична корупция във ФИФА след рухването от власт на предходния началник Сеп Блатер. Проверката касаеше даването на семействата на Русия и Катар на Световните шампионати през 2018-а и през 2022-а година.

В онлайн-допитване под формата на анкета с въпроси и отговори, ФИФА за следващ път отхвърли обвиняванията против президента си и съобщи, че срещите не са били секрети и че желанието на генералния прокурор е било тези диалози да се организират в хотели и заведения за хранене.

" Без никакво подозрение, задачата беше цялостно съдействие с управляващите. По това време ФИФА се опитваше да възвърне изцяло доверието в себе си като институция. В момента на първата среща президентът Инфантино беше на поста едвам от 24 дни, ФИФА беше в пагубна обстановка и също по този начин съществува риск американските управляващи да я класифицират като незаконна организация, се споделя още в мнението от Цюрих.

Също по този начин от централата считат, че индивидът от Специализираната прокуратура не е имал задоволително доказателства, нито ясно и разбираемо правно съображение за разкриване на производството ".
Мнението идва единствено ден откакто Михаел Лаубер разгласи, че в края на август ще напусне поста Главен прокурор на Швейцария.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР