Етичната комисия на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО)

...
Етичната комисия на Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО)
Коментари Харесай

Организацията на пиарите каза на Иван и Андрей, че кампанията им за раждаемостта е повърхностна

Етичната комисия на Българското сдружение за връзки с обществеността (БДВО) счита, че с акцията си " Направи го в този момент ", която би трябвало да подтиква раждаемостта, продуцентите Иван и Андрей са нарушили Етичния кодекс на пиарите в България.
В публична позиция, дълга 7 страници, БДВО напомня някои от лозунгите на акцията – " Селфитата с деца събират повече лайкове ", " Майка ти ще се зарадва повече на внуче, в сравнение с нов тиган ", " Чашка " C " без силикон ", " Бащинството те прави доста по-привлекателен " и съответната стихия от реакции във Фейсбук. Организацията е говорила с създателите на акцията и на база този диалог, е взела решението си.
" Оповестената акция за поощряване на младите двойки да реализират в точния момент своето репродуктивно предопределение, изхождайки от полезностите за продължение на потомството и превъзмогване на феномена " негативен приръст на популацията ". Подбраните послания в акцията внушават на първо място, че посредством основаването на семейство и деца постигаш краткотрайно персонално самоусъвършенстване или следваш фешън тренд, натрапен от обществени медии . Спрямо целевите публики, които акцията фиксира (хора сред 20 и 35 години), това е подвеждащо и манипулативно, тъй като обвързват трендове от обществените медии с значимата тематика за виновното родителство. Посланията и визите предизвикат, като не носят и не насочват към образоване на младежите по тематиката, съдържа изразни и образни средства, които накърняват правата, както на дамите, по този начин и на мъжете ", е основата на позицията на БДВО.
Организацията на пиарите припомня, че основаването на семейство е въпрос на персонален избор и свеждането му единствено до битовизъм е незадълбочено. И споделя, че създадателите на акцията в действителност " опредметяват " дамата и това води до деформиране на полезности. " Организаторите не осъзнават своята отговорност пред аудиториите си и възприемат реакциите против тяхната кампанияв плоскостта на мечтана и предстояща известност ", прибавя БДВО.
" Препоръчваме на поръчителите, основателите и провелите акцията да се срещнат с Етичния кодекс на ПР експертите в България и неговите съществени правила и полезности ", споделя за край БДВО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР