Етичната комисия на Българския лекарски съюз (БЛС) се самосезира по

...
Етичната комисия на Българския лекарски съюз (БЛС) се самосезира по
Коментари Харесай

Скандалът расте! След смъртта на родилката в Сливен, етичната комисия на БЛС се самосезира

Етичната комисия на Българския лекарски съюз (БЛС) се самосезира по случая с умрялата родилка в сливенската болница, заяви Нова телевизия.

Прокуратурата стартира да проверява трагичния случай от на следващия ден.

Близките на дамата упрекнаха лекарите, че са употребявали безчовечен способи по време на раждането, като натискане с лакти и удари. С увреждания е и бебето.Момиченцето Мария към момента е в неонатология. За благополучие няма заплаха за живота й. В резултат на естественото раждане детето е с пареза на едната ръчичка и с оттоци и синини по главата.

Лекарите към момента не могат да кажат дали ръката ще успее да се раздвижи, или ще остане по този начин.

От болничното заведение не престават за отхвърлят коментар за какво и по какъв начин се е стигнало до нещастието с майката.

Ренета е призната в болничното заведение в Сливен на 15 август през нощта. Бременността й протичала обикновено, настояват от  семейството й. Раждането обаче е тежко - продължава повече от шест часа. В петък родилката е преместена в реанимация, а малко по-късно оповестяват на околните й, че е умряла.

Ренета споделя с другарка, че лекарите са обсъждали вид за секцио, само че не са го създали.

„ По думите й, лекарите са почнали да скачат по корема й – споделя приятелката на Ренета, Надя. – Това са нейни думи. Самата тя го разказа с думите: „ Беше варварско! “.Каза, че имало на всички места кръв. Лекарите се сменьяли на почивки да й натискат корема. “

Родителите на Ренета ще изискат аутопсията на щерка им да бъде осъществена от правосъден доктор отвън Сливен, защото се притесняват, че казусът ще бъде потулен. Семейството ще съди и медицинския екип, приел раждането.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР