Етеричните масла могат да бъдат много ефективен лек, особено при

...
Етеричните масла могат да бъдат много ефективен лек, особено при
Коментари Харесай

С етерични масла може да се избегне приемът на антибиотици

Етеричните масла могат да бъдат доста ефикасен лек, изключително при терапия при инфекции на дихателната система, стана ясно от следващото издание на “Здраве на фокус ”. В плана на, и гостувад-р Мирослав Спасов, общопрактикуващ доктор.



“Първият ми зов е, като има здравословен проблем, хората да търсят своя фамилен доктор. Навлизаме в есенно-зимния сезон, когато може да има проблеми на дихателните пътища и да се стига и до пневмония. Етеричните масла могат да бъдат употребявани както за предварителна защита, по този начин и за лекуване ”, изясни той.

Пациенти със синузит;Пациенти с хрема;Пациенти с продуктивна кашлица;Пациенти с продължителен бронхит (при пушачи).
Голяма част от маслата имат и антимикробно деяние, т.е., в случай че се приложат рано и при верни диагноза, може да се избегне използването на антибиотици. Ако се стартира ранно лекуване с етерични масла и на инфекции при дихателните пътища, успеваемостта е над 90%, сподели специалистът.

Етеричните масла са противопоказни при алергия или атопичен дерматит. Не е добре да се употребяват и в случай че има стомашно-чревно заболяване сега.

Как работят на децата?

“Много добре - даже и в устройства за навлажняване на въздуха може да се употребяват маслата ”, сподели доктор Мирослав Спасов.

Той изясни, че е съперник на употребяваните солни стаи и ароматерапията. Преди да пристъпите към това, в случай че детето ви е с бронхит, да вземем за пример, е добре да се консултирате въпреки всичко с доктор. Защото, в случай че решите да го лекувате с определени от вас етерични масла и то прояви алергия, може да му навредите, вместо да му помогнете, посочи лекарят.

Той добави, че при пациенти с Ковид-19 би трябвало да има наложително лекарски обзор. При леки и среддно тежки форми на ковид, може да се употребяват етерични масла.

В умозаключение докторът заключи, че етеричните масла би трябвало да се употребяват въпреки всичко с мярка.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР