Етър излезе с отворено писмо до Съдийската комисия на БФС.

...
Етър излезе с отворено писмо до Съдийската комисия на БФС.
Коментари Харесай

Етър излезе с отворено писмо до Съдийската комисия

Етър излезе с отворено писмо до Съдийската комисия на БФС. Повод за това станаха отсъжданията на рефера Георги Кабаков при гостуването на Берое, изгубено с 0:1.

Ето какво пишат " болярите ":

" Уважаеми господа,

Обръщаме се към вас с актуалното Отворено писмо във връзка на съдийството в мача сред Берое и Етър, приключил 1:0. Решихме този път да бъде под тази форма, тъй като не считаме, че импортирана тъжба против такса от 500 лева ще донесе някаква отплата на клуба след към този момент завършилия дуел.

Етър постоянно се е стремил да играе първокласен и правилен футбол. Играе добре в мачовете си, което е прието от цялата футболна общност. Играе правилно и бе измежду водачите по минимум получени картони през есенния полусезон и постоянно се е стремил да показва връзки на феърплей към противниковите тимове, съдии и всички участници в срещите.
 Балъков беше футболист за образец, а в този момент предава това и на своя обичан Етър
Балъков беше футболист за образец, а в този момент предава това и на своя обичан Етър

Професионализмът и възходът на тима е забележим за всички

Отново обаче бяхме ощетени в съответни обстановки в мача Берое - Етър, които станаха притежание на всички, следили дуела. В 35-ата минута при резултат 0:0 нашият футболист Велко Батрович бе очевадно съборен в наказателното поле от Никита Баранов, само че не последва сигнал за 11-метров углавен удар. В 42-ата минута бранителят Венцислав Василев получи втори жълт и надлежно червен картон в обстановка, в която пръв игра с топката и я почисти с шпагат. Двете решения несъмнено повлияха на изхода от срещата.

Във футболните среди се чуха отзиви за какво Батрович не е протестирал след нарушаването против него, както и за какво целият тим на Етър не е реагирал против изгонването на Василев. Причината е елементарна - нашите футболисти са възпитавани в дух на уместност, на феърплей и почитание към съперници и съдии на терена. Европейското държание е нещо, което е налагано от нашия основен управител Красимир Балъков и се съблюдава от всички " виолетови ". Обиди, оспорвания, полемики и непотребни нерви са в ущърб на футбола, който всички желаеме да демонстрираме и към който се стремим.
 Берое победи Етър с 1:0
Берое с най-малък триумф против Етър, гостите играха над 50 минути с човек по-малко

Гол на Камбуров реши всичко в мача

Това обаче напълно не значи, че не сме ощетени в обстановките! Рядко си разрешаваме да разясняваме съдиите, само че се набива в очи фактът, че сме ощетявани точно от топ реферите на България. " Етър " не реагира против съответни имена в съдийството ни - имало е мачове, в които управлението им е било безупречно, само че има и такива, в които изрично твърдим, че сме ощетявани във основни за изхода обстановки.

Проблемът е, че това рефлектира след това върху футболисти, треньори, почитатели и цялата общност. В съответния мач, в който публиката на двата тима бе извънредно толерантна, това докара до викания от нашите почитатели, които ни донесоха глоба от 1000 лева Плюс още 1000 лева за закъснение на мача поради оборудването ни. Очевидно тя е по-сериозен проблем за българския футбол от съдийството...

Призоваваме всички още веднъж към феърплей - и съдии, и футболисти, и общност. Това е модел, към който Етър се стреми и по този начин ще бъде отсега нататък. Само това ще направи футбола ни настина първокласен, конкурентноспособен и празник на честната игра, какъвто би трябвало да бъде!

Етър Велико Търново "
 Красимир Балъков: Явно в България има наклонност към някои тимове
Балъков: Явно в България има наклонност към някои тимове

" По-малките отбори не получават опция за изява "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР