Етър и Ботев (Враца) са два от отборите, които разочароват

...
Етър и Ботев (Враца) са два от отборите, които разочароват
Коментари Харесай

Етър ще търси изход от кризата в дебюта на новия треньор

Етър и Ботев (Враца) са два от тимовете, които разочароват с представянето си от началото на сезона в родното състезание. В последния кръг преди зимната пауза те ще се изправят един против различен в опит да се отдалечат от дъното на класирането. В момента “виолетовите” са на 10-о място с 18 точки, а врачани имат единствено 13 пункта в актива си и се намират на предпоследната 13-а позиция в подреждането.

Мачът на стадион “Ивайло” ще е дебют за новия треньор на домакините Петко Петков. Той размени подалия оставка Росен Кирилов, а преди този момент водеше втородивизионния ЦСКА 1948. Надеждите на почитателите във Велико Търново са, че тимът ще вземе трите точки през днешния ден и ще зимува относително умерено. Към същото обаче ще се стремят и гостите от Враца, които са в серия от 6 следващи загуби на непознат терен.

Етър няма победа от началото на ноември, когато се наложи с 1:0 над Черно море. Тимът към този момент е без голмайстора си Даниел Младенов, който разтрогна своя контракт, само че положителната вест е завръщането след наказване на Красимир Станоев. Аут поради контузии са Румен Руменов, Никола Колев и Христофор Хубчев. В предни позиции ще стартира Милчо Ангелов, а зад него ще работят Иван Стоянов, Флорент Боджадж и Светослав Ковачев. Станоев и Яни Пехливанов ще имат по-дефанзивни функционалности в средата на терена.

“Познавам Ботев и при настоящия, и при предходния треньор. Това, че нямат положителни резултати, изобщо не ни заблуждава. Гледам им мачовете и резултатите не дават отговор на показаното”, съобщи Петко Петков на конференция преди дуела.

Врачани ще са без опитния Даниел Гаджев. Халфът е получил травма и е изнемощял от групата. Ангел Лясков и Георги Вълчев пък са осъдени. Това ще наложи Венцислав Керчев да играе като ляв бек, а в центъра на отбраната ще започва Деян Иванов. Напред Антони Здравков ще разчита на Валери Божинов и Валери Домовчийски, а Доминик Янков и Петър Атанасов ще играят по двата фланга.

В елита двата тима са се срещали общо 39 пъти, като салдото е 17 победи за Етър, 9 равенства и 13 триумфа за Ботев (Враца). На собствен терен “болярите” в никакъв случай не са губили от този противник - 13 победи и 7 равенства.

efbet Лига - 20 кръг:

ЕТЪР - БОТЕВ (ВРАЦА)

Вероятни сформира:

ЕТЪР (4-1-4-1): Х. Иванов; З. Илиев, Дюлгеров, И. Иванов, К. Стоянов; Станоев; С. Ковачев, Пехливанов, Боджадж, И. Стоянов; М. Ангелов
Старши треньор: П. Петков
БОТЕВ Вербовъчна разработка (4-2-3-1): К. Костов; А. Васев, И. Миланов, Д. Иванов, Керчев; Мечев, Златински; Д. Янков, Домовчийски, П. Атанасов; В. Божинов
Старши треньор: А. Здравков

СЪДИЯ: Драгомир Драганов
САТДИОН: “Ивайло”
НАЧАЛО: 17:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК efbet Лига 20 кръг, петък 13 декември  Етър 17:00предстои  Ботев (Враца)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР