Етапна победа за Доналд Тръмп: след като успя да обезвреди

...
Етапна победа за Доналд Тръмп: след като успя да обезвреди
Коментари Харесай

Завръщането на Тръмп става все по-вероятно


Етапна победа за Доналд Тръмп: откакто съумя да обезвреди значим съперник, политическото му завръщане наподобява все по-вероятно. А пагубният рейтинг на Джо Байдън в допълнение улеснява задачата на някогашния президент.

Доналд Тръмп с вдигнат пестник на потегляне за канцеларията на основния прокурор на Ню Йорк за чуване по отношение на следствие против него

Сега, до момента в който загубата на Лиз Чейни към момента отеква, е време да свикнем с една мисъл - отмъстителният някогашен президент евентуално ще се завърне. Системните опити за смазване на най-изтъкнатия му вътрешнопартиен критик демонстрират, че всеки в Републиканската партия, който няма поддръжката на Тръмп, ще се провали.

Чистката му е сполучлива: Всеки, който не се подчинява абсолютно на Тръмп, към този момент не може да се назова републиканец. Почти немислимо развиване на събитията: след даже най-близкото обграждане на Тръмп допусна, че той се е трансформирал в политически мъртвец. Не е по този начин.
Редакцията предлага
Със сигурност разкритията на проверяващата комисия влязоха под кожата на мнозина, да вземем за пример отводът на Тръмп да спре буйстващата навалица или пък систематичните му опити да манипулира изборните резултати в своя изгода.

Дори след в Мар-а-Лаго републиканците още веднъж демонстрират, че знаят по какъв начин да измъкнат главите си от примката. Всички нападки против Тръмп биват обяснени с мита, че корумпираните управляващи, на които Тръмп е оповестил война, желаят да го унищожат, употребявайки всевъзможни нечестни средства. по този начин или другояче е притеглен от това: те сполучливо биват уверени, че всяка офанзива против Тръмп е офанзива и против тях.

Слабостта на Байдън е силата на Тръмп

Но за какво необятната общност толерира това скандално и невиждано в исторически проект развиване? Отговорът се крие в пагубните резултати на в социологическите изследвания: слабостта на Байдън е силата на Тръмп. " По-добре ли сте през днешния ден, в сравнение с бяхте преди четири години? " - това беше елементарният въпрос, който зададе през 1980 година, и който от този момент насам е най-важният аршин за изборните решения в Съединени американски щати.

Инфлация, криза, ценови гърмеж, миграция - и чувството за оскърбление, породено от: всичко това оказва въздействие на американците. Днес болшинството евентуално би дало отговор с " не " на въпроса на Рейгън. При Тръмп животът беше по-безгрижен.

В същото време за политическите съперници на Байдън е ясно, че единствено единството ще докара до изборна победа. Разединените партии, които се занимават най-вече със себе си, са непривлекателни за електората. И най-после, за слабостта на Байдън способстват и междуособиците в Демократическата партия.

Лиз Чейни е измежду най-големите критици на някогашния президент Тръмп в редиците на Републиканската партия

Обединени против Байдън: Това може да се случи единствено с Тръмп и с помощта на новите пластове гласоподаватели, които той отвори за републиканците. Ето за какво тези, които се изправят против Тръмп, са нежелани. И ето за какво Чейни трябваше да спре да е фактор.

Един импийчмънт може да провокира и гражданска войник а

След политическото ѝ заличаване наподобява, че единствено едно нещо може да спре Тръмп: правораздаването. Но вълната от отвращение, провокирана от обиските в дома му във Флорида, основава визия за това, което евентуално ще се случи, в случай че Тръмп бъде. След два несполучливи процеса за импийчмънт основният прокурор Мерик Гарланд знае до каква степен може да докара процесът против Тръмп - в краен случай до ръба на революция.

Основното затруднение е преодоляно

В името на обществения мир правосъдната власт евентуално ще се въздържи, до момента в който доказателствата не станат безапелационни и ясни. Така че, до момента в който следствието продължава, Тръмп преодолява спънка след спънка по. А с Чейни той отстранява голямата част от тях.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР