Етапът на билярд от Световната купа по ръгби през 2023

...
Етапът на билярд от Световната купа по ръгби през 2023
Коментари Харесай

Световно първенство по ръгби 2023: Ръководство за четвъртфиналните мачове

Етапът на билярд от Световната купа по ръгби през 2023 година завърши в неделя, оставяйки единствено осем тима, останали в кръга на елиминациите. Те включват четири европейски народи и четири от южното полукълбо, като Австралия пропусна четвъртфиналите за първи път в историята на шампионата.

След цялостен месец на деяние, който стартира на 8 септември с ослепителното проваляне на Франция от Нова Зеландия, първата фаза на Световната купа по ръгби завърши в неделя в Тулуза, където Фиджи провежда конфликт с елиминации против Англия макар падна до историческо проваляне против Португалия.

В двата забележителни мача на четвъртфиналите, международният номер едно Ирландия ще се изправи против All Blacks, а домакинът Франция ще се изправи против носителя на купата Южна Африка. Първият четвъртфинал ще види Уелс да се изправи против Pumas от Аржентина, които победиха Япония в решаващо съревнование по-рано в неделя.

Уелс против Аржентина

17:00 ч. в събота, 14 октомври в Марсилия

Уелс влезе в Световната купа с ниски упования на фона на разочароващото пето място на шестте народи. След като оглавиха група C пред впечатляващите фиджийци, в този момент те ще си показват възможностите си против аржентински тим, който беше съществено надвит от Англия и преди да удържи Япония, с цел да стигне до етапа на елиминациите.

Ирландия против Нова Зеландия

21 часа в събота, 14 октомври в Сен Дени

Ирландия оправда своята ранглиста номер едно в света, спечелвайки всичките четири мача на билярд, в това число конфликт на титани против носителя на купата Южна Африка. След като в никакъв случай до момента не са печелили четвъртфинал, те ще се надяват да прекратят измамата си от Световната купа против трикратните първенци All Blacks – които победиха два пъти предходната година по време на турне в Нова Зеландия.

Англия против Фиджи

17 часа в неделя, 15 октомври в Марсилия

След нервно струпване до шампионата, Англия сподели солидно показване на стадия на билярда, носен от въодушевената игра на Джордж Форд с ритване. Но те ще бъдат внимателни към предизвикването от Фиджи, изненадващият пакет от четвъртфиналите, които изхвърлиха Wallabies на стадия на басейна, откакто завоюваха историческа победа за загряване над Англия в Twickenham през август.

Франция против Южна Африка

21:00 часа в неделя, 15 октомври в Сен Дени

Les Bleus минаха през стадия на басейна след ослепителна победа над Нова Зеландия при започване на шампионата, макар че травмата на звездния капитан Антоан Дюпон помрачи настроението в домакинския лагер. На пътя на първата купа на Световното състезание за Франция са защитаващите първенците Южна Африка, измежду които се стремят към рекордна четвърта купа.

 

Световна купа по ръгби 2023 година: Програма, начални часове и резултати

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР