Етажната собственост вече може сама да избира процента сградна инсталация,

...
Етажната собственост вече може сама да избира процента сградна инсталация,
Коментари Харесай

Промени в топлоснабдяването: гражданите сами ще избират процента сградна инсталация

Етажната благосъстоятелност към този момент може сама да избира % сградна апаратура, без да е нужно да желае оферти от топлинния счетоводител.
Интервалът е сред 20 и 40%. Това изясни заместител изпълнителният шеф на " Топлофикация-София " Боян Паунов пред Българска национална телевизия във връзка новата Наредба за топлоснабдяване.
По негови думи формулата, с която се пресмята сградната апаратура, е прецизирана, като са взети поради и оферти на неправителствени организации.
Наредбата планува и въвеждане на досие на всяка абонатна станция. То ще бъде сложено в самата станция и в него ще бъдат посочени повредите, които са били отстранявани, автоматиката и извършващите се настройки. Досието е наложително и ще се прави от топлопреносното дружество.
Паунов разясни, че също така се трансформират периодите за доклад на уредите при годишно равнене, които до момента са били уредени в договорите сред топлопреносното дружество и компаниите за дялово систематизиране. Новата разпоредба планува доклад на всички уреди до 10 юли, а до 15 юли - предаване на изравнителните сметки на всички клиенти.
Паунов изясни, че за разлика от преди, когато изравнителните сметки са се предавали на упълномощеното лице, те към този момент ще се предават на всеки клиент самостоятелно.
Относно задълженията на " Топлофикация-София " зам. изпълнителният шеф уточни, че те са два типа - разсрочени с БЕХ и настоящи към " Булгаргаз ".
Според Паунов финансовото положение на сдружението било " обикновено ". По негови думи извънсъдебните съглашения с длъжници се усилват.
Паунов изрази мнение, че опцията за пазаруване на природен газ от разнообразни снабдители може да докара до по-ниска цена на топлинната сила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР