ет партии влизат в следващото Народно събрание. Ако изборите бяха

...
ет партии влизат в следващото Народно събрание. Ако изборите бяха
Коментари Харесай

"Тренд": Пет партии влизат в следващото НС, ако изборите бяха днес

ет партии влизат в идващото Народно заседание. Ако изборите бяха през днешния ден, то ГЕРБ има поддръжка от 23,8%, а Българска социалистическа партия - 23,4%.

Изследване на през септември не регистрира сериозна динамичност в електоралните настройки измежду гласуващите съпоставено с изследването през август.

Подкрепата за митингите също стои непроменена (62% ги поддържат, а 30% не ги подкрепят), както и скептицизмът, че те ще доведат до оставка – 42% считат, че митингите няма да доведат до оставка на държавното управление, а една трета считат, че ще доведат.

Изследването записва на практика паритет сред ГЕРБ (23,8%) и Българска социалистическа партия (23,4%) и лек растеж на "Има подобен народ " (15,9%). Движение за права и свободи (10,4%) и "Демократична България " (9,9%) остават на сходни равнища.

Към днешна дата пет партии са сигурни участници в идващия парламент, като групировката към Мая Манолова и "Обединени патриоти " резервират шансове за посланичество в него.

Най-общо по данните проличава, че на не дребна част от българските жители тематиката за нова конституция по-скоро им е непозната.

На въпрос има или няма потребност да се приема нова конституция на България, над една трета дават отговор с „ не знам / не мога да преценява “. 29% са на мнение, че има потребност от нова конституция, а 37%, че няма.

Несъмнено най-сериозна поддръжка (83%) събира намаляването на броя на народните представители от 240 на 120.

Данните са от национално представително изследване на проучвателен център "Тред " по поръчка на в интервала 29 август - 5 септември, в което са интервюирани по метода "лице в лице " 1008 пълнолетни българи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР