Естрогенът е основният женски хормон, който отговаря за развитието и

...
Естрогенът е основният женски хормон, който отговаря за развитието и
Коментари Харесай

8 признака, че в тялото ви има прекалено много естроген

Естрогенът е главният женски хормон, който дава отговор за развиването и регулирането на репродуктивната система и половите характерности като космите на подмишниците, растежа на гърдите и менструалния цикъл. Много е значимо да го контролирате и да го поддържате на обикновено равнище, тъй като несъразмерният естроген може да аргументи рак измежду дамите.

Причини за остатък на естроген:

Има 2 случая, в които естрогенните равнища се покачват естествено и това е по време на пубертета и бременността. Но това може да се случи и по други аргументи. Можем да получим прекомерно доста естроген от околната среда или от храната.

Днес не е мъчно да се усили равнището на естроген, защото се съдържа в храни, които имат токсични пестициди, хербициди и хормони на растежа. Бъдете деликатни, когато купувате артикули в супермаркета: проверете описанието и къде е бил създаден продукта.

Освен тези аргументи може да има и други аргументи, свързани с нашия метод на живот:

Прекомерно консумация на алкохол и медикаменти

Сърдечни болести, диабет, затлъстяване и високо кръвно налягане

Стрес

Признаци на висок естроген при дамите:

Обърнете внимание на тези признаци и не се колебайте да отидете при лекаря, в случай че откриете нещо, което ви безпокои. Ако равнището на естроген е високо, може да почувствате евентуални признаци като:

1. Подуване и сензитивност на гърдите

Много дами усещат промени в гърдите си по време на цикъла и бременността си, тъй като гърдите са доста чувствителни към хормони. Ако имате болки в гърдите или в случай че сте забелязали, че са подути повече от нормалното, това може да се дължи на висок естроген.

2. Промени в настроението

Естрогенът въздейства на вашето психическо положение и страсти. Тези усеща припомнят за положението при Постановление на Министерски съвет. Може да се чувствате депресирани или да бъдете разтревожени.

3. Фиброкистозни бучки в гърдите

Ако имате остатък на естроген, гърдите ви могат да станат на бучки. Те могат да бъдат мъчителни. Не се колебайте да отидете на доктор неотложно, в случай че сте разкрили бучка в гърдата ви.

4. Косопад

Обикновено това е мъжки проблем, само че когато произвеждате прекомерно доста естроген, може да имате засилен косопад. Това може да докара до още по-депресивно положение. Но би трябвало да помните, че броят на изгубените косми зависи и от метода ви на живот.

5. Качване на килограми

Не преяждате и не лежите по през целия ден, а все пак качвате килограми? Това може да е симптом на остатък на естроген.

6. Нередовен менструален цикъл

Ако имате постоянен цикъл и внезапно стартира да ви закъснява или подранява, това е нещо, на което би трябвало да обърнете внимание. Менструалният цикъл се управлява от равнищата на хормоните в тялото ви, а в случай че има дисбаланс на един, целият менструален цикъл може да се разбърка.

7. Чувствате се изморени от самото начало

Ако имате проблеми със съня, може да се чувствате изтощени от самото начало. Това е обикновено. Но в случай че сте забелязали, че сте изтощени повече от нормалното и методът ви на живот не се е трансформирал, това може да е сигнален знак, че би трябвало да ревизирате равнищата на хормона.

8. Проблеми със съня

Прекомерният естроген може да аргументи разнообразни проблеми със съня. Може да не можете да спите, или противоположното, може да се чувствате сънливи от самото начало. Обърнете внимание, в случай че навиците ви, свързани със съня са се трансформирали ненадейно, без да има някаква причина или смяна в равнищата на стрес.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР