Естонският защитник Никита Баранов се присъедини към Берое точно преди

...
Естонският защитник Никита Баранов се присъедини към Берое точно преди
Коментари Харесай

Никита: Искам Берое да бъде в тройката

Естонският бранител Никита Баранов се причисли към Берое тъкмо преди втората част от подготовката, която тече и сега в Турция. Потърсихме мнението му за първите усещания от клуба и упоритостите му с тима. Ето какво показа той пред клубния уебсайт на Берое:

Никита, показа се накратко. Какъв човек си отвън футбола?

-Ако приказваме за футбол аз съм професионален футболист и постоянно се стремя да бъда на равнище. Грижа се за себе си, за тялото си, за формата си преди и след подготовка. Правя всичко належащо да се усещам по-добре и усъвършенствам качествата си. Иначе в случай че приказвам за персоналните си качества аз не съм човек, който приказва прекалено много за себе си. Не се майтапя толкоз с всички и бих споделил, че съм спокоен и непретенциозен човек.

Как избра да се занимаваш с футбол?

-Всички мои другари в Талин играеха футбол. Още от дребни непрекъснато бяхме с топката. Не бе допустимо да имаш други ползи. Мислехме единствено по какъв начин да излезем на открито и да ритаме топка. Винаги ми е харесвало и по тази причина играя футбол и до през днешния ден. Първоначално като дребен не мислех, че ще стана професионален състезател, само че последователно се случи и съм извънредно удовлетворен сега.

Защо избра Берое?

-Клубът беше доста забавен за мен. Аз видях, че клубът има доста упоритости, а това е значимо. Има хрумвания, които аз харесах. На първо място, че всички желаеме да бъдем измежду топ тимовете в България. На второ място ми хареса стилът на игра на тима. Как играе с топката, каква тактичност и какъв футбол изповядва. Мисля, че това схващане на футбола е таман за мен. Смятам, че бих могъл да допринеса с нещо за развиването и успехите на „ Берое “. Разбира се, клубът също би могъл да ми даде доста – да допускам повече в себе си, опциите си, да играя добър футбол, да се развия още повече като състезател. Радвам се, че получих късмет да бъда тук и да представям тима.

Как се чувстваш в тима към този миг?

-Чувствам се по-добре и по-добре с всеки минал ден. Разбира се в първите 2-3 дни ми бе малко мъчно, тъй като не познавах никой, а както споделих съм спокоен човек. Сега обаче се усещам извънредно удобно с всички съотборници. Сега приказвам с всички, усещам се чудесно и бих споделил, че на 100% съм част от този колектив.

Какви са първите ти усещания от клуба?

-Отлични. Първото нещо, което забелязах е отличния терен, стадион и база. Да, имаше сняг, само че аз знаех, че това е изцяло в реда на нещата за България през зимата. Виждам, че имаме всичко належащо за тренировките на тима, от което се нуждаем. Всичко е на доста положително равнище в това отношение. Организацията също е на чудесно равнище. Не съумях да видя доста от Стара Загора, тъй като бях единствено един-два дни, само че видях, че е спокоен град. Не е огромен колкото Талин, само че това не ме тормози по никакъв метод. Хареса ми доста и считам, че е чудесно място за живот. Мисля, че на моето семейство също ще му хареса доста.

Какво е мнението ти за контролите, които Берое изигра до този миг в Турция?

-Изиграхме три дуела, в които записахме две равенства и загуба. В този миг обаче считам, че резултатите не са значими. Сега е моментът, в който желаеме да подобрим своята игра, да пробваме разнообразни тактически постройки и обстановки, да забележим в деяние своите хрумвания. Знам, че е значимо да се подобряваме във всяко отношение и да почистим своите неточности. Да, в последния мач допуснахме доста такива, само че по-добре да загубим в този момент с 0:4, а не в формалните срещи. По-добре една такава загуба, а не 4 загуби с по 0:1. Това е мнението ми. Ще поправяме нещата и считам ще се представим на високо равнище в мачовете от шампионата. Сега сме в подготовка и към момента не сме толкоз свежи. Това е ясно, само че моментът е подобен. Всички работим старателно и резултатите не са толкоз значими сега.

Какви са упоритостите ти?

-Искам тимът да бъде в топ 3 на България. Личните ми упоритости – първо да бъда един от титулярните, да оказвам помощ с играта си на целия тим, да бъда един от най-хубавите бранители в шампионата. Вярвам, че това е допустимо.

Какво би споделил на почитателите на Берое в този миг?

-Идват доста забавни и значими моменти за всички нас. Имаме късмет да бъдем в топ 3. Ние се нуждаем от поддръжката ви. Бих желал да видя нашите почитатели към тима и да оказват помощ, с каквото могат. Да демонстрират, че живеят с тима. Имаме значими дуели и имаме потребност от поддръжка от трибуните. Ние ще се опитаме да покажем добра игра, да бъдем положителни футболисти за вас, да дадем всичко от себе си за успеха, тъй като тази игра е за почитателите, които обичат тима си, дават парите си да гледат своите любимци, които поддържат от трибуните. Така разбирам аз нещата. Ще бъде забавно. Нямам самообладание да се забележим на стадиона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР