Eстонският външен министър Ърмас Рейнсалу предполага, че Украйна стои зад

...
Eстонският външен министър Ърмас Рейнсалу предполага, че Украйна стои зад
Коментари Харесай

От Естония и Полша поздравиха Украйна за удара по Кримския мост

Eстонският външен министър Ърмас Рейнсалу допуска, че Украйна стои зад днешната детонация на Кримския мост, свързващ нелегално окупирания от Русия полуостров Крим с континенталната част на страната през Керченския пролив. Според локалната медия " Делфи " Рейнсалу счита, че мостът е бил цел на Украйна " от доста дълго време ". " Естония сигурно приветства това и поздравява украинските елементи за специфични интервенции, които се чака да стоят зад тази интервенция ", споделя той.

" Украинска истина " по-рано заяви, базирайки се на неназовани източници от правоохранителните органи, че зад детонацията на моста стои Службата за сигурност на Украйна. Киев не е поел публично отговорност за нападението, само че голям брой публични лица направиха изказвания, в които намекнаха за украинско присъединяване. Михайло Подоляк - консултант на президента Володимир Зеленски - да вземем за пример съобщи, че това е единствено " началото ". Киев нееднократно е наричал моста противозаконна сграда и законна военна цел.

 

Междувременно полският народен представител от фракцията на левицата Робърт Биедрон назова пред радио Zet новината за взривяването на Кримския мост „ еликсир за сърцето “. На собствен ред, депутатът от ръководещата партия " Право и правдивост " Мирослава Стаховяк-Ружецкая в ефира на същата радиостанция сподели, че детонацията на моста " има алегорично значение, само че и практическо ". „ Мостът има военно значение и по време на тази война е служил за прекачване на оръжия “, сподели тя.

Припомняме, че по-рано в събота бе взривена цистерна, тръгнала по моста от Краснодар към Керч, от което бе подпалена влакова комбинация с гориво. Част от пътното платно на оборудването падна във водата. Трима души са починали от гърмежа, оповестиха от Следствения комитет на Русия, представени от държавната организация ТАСС, която е под контрола на Кремъл. Предполага се, че това са пасажерите от лек автомобил, който е бил до взривения камион. Към момента от водата са извадени телата на двама души - мъж и жена, а самоличността им се открива.

 

Разследващите откриха притежателя на камиона, който се взриви на Кримския мост. Той е гражданин на Краснодарския край в Русия. В момента се изследва маршрутът на придвижване на автомобила и друга документи. Планира се в близко бъдеще да бъдат пуснати на вода пътнически кораби с потенциал над 100 души сред Крим и Краснодарския край. Автомобилните фериботи също се тестват, сподели пред публицисти Николай Лукашенко - изпълняващ длъжността министър на превоза на Крим. По думите му, сега тече стартирането в употреба на два ферибота.

Източник Actualno.com

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР