Естонският скандал с гузното връщане на президента Румен Радев у

...
Естонският скандал с гузното връщане на президента Румен Радев у
Коментари Харесай

МО закова Радев: Знаеше за К-19

Естонският скандал с гузното връщане на президента Румен Радев у нас поради укрит от домакините в Талин контакт със инфектиран с ковид, продължава да се разраства. Министерство на защитата закова Радев и изобличи погрешните му изказвания. Още в неделя президентът е бил осведомен, че е бил в директен контакт с ковид-заразен, гласи публично известие от през днешния ден на Министерство на защитата.
В него се споделя: " По мотив многочислени въпроси от медиите, постъпили в Пресцентъра на Министерството на защитата, Ви уведомяваме, че след диагностицирането на 18 октомври, неделя, на командира на Военновъздушни сили генерал-майор Димитър Петров с COVID-19 всички длъжностни лица, които са били в директен физически контакт с него на 16 октомври, петък, за отбелязване на годишнина на Военновъздушни сили, в това число президента, министъра на защитата, началника на защитата и други висши офицери са били неотложно известени от ВМА на 18 октомври, неделя, според националните и ведомствени процедури ".

След като още в неделя, когато е станало ясно, че шефът на Военновъздушни сили ген. Петров е с позитивна проба, Радев е трябвало незабавно да анулира визитата си и да се самоизолира, каквито са условията по закон.

" Знаем, че президентът е бил известен от началника на защитата адмирал Евтим Евтимов, че ген. Петров е инфектиран. Какво се е случило оттова нататък... ограниченията са идентични за всички ", съобщи на брифинг и здравният министър проф. Костадин Ангелов.

" Президентът Румен Радев няма контакт с лице с открит към съответния миг позитивен резултат от тест за ковид ", гласеше формалното известие от прессекретариата на Радев в отговор на запитвания от медиите.
 
Припомняме, че Румен Радев бе върнат от Естония, откакто там излиза наяве, че преди да замине президентът е бил в контакт със инфектиран. Радев назова това интензивно мероприятие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР