Естонският съдия Кристо Тохвер ще ръководи втората среща от 3-ия

...
Естонският съдия Кристо Тохвер ще ръководи втората среща от 3-ия
Коментари Харесай

Eстонец, завършил няколко университета, ще ръководи реванша на Лудогорец в Уелс

Естонският арбитър Кристо Тохвер ще управлява втората среща от 3-ия кръг на шампионата Лига Европа сред ТНС (Лансантфрейд) и Лудогорец. В първия мач разградчани победиха с 5:0 и напрактика си осигуриха класиране в плейофния стадий, където чакат изгубилия от двойката Марибор (Словения)- Розенборг (Норвегия).

Срещата ще се играе на 15-и август от 20.30 часа българско време на стадион " Рейскоурс Граунд " в Рексъм.

Помощници на Кристо Тохвер ще бъдат Силвер Кьойв и Арон Херсинг, а четвърти арбитър Йоонос Яновиц, като всички са от Естония. Съдийски наблюдаващ е Люк Вутерс от Белгия.

38-годишният Тохвер е много артистична и образована персона. Най-напред приключва Публична администрация в Университета в Тарту, след което работи като проект-мениджър на спортни събития. Спонсориран от Фондацията на Джордж Сорос той учи по програмата Еразмус в Англия, а най-после прави и магистърска степен в Естонската музикална академия.

От 2009 година е арбитър на ФИФА, само че мачовете на високо равнище не са доста в кариерата му. Веднъж е свирил на български тим и това е при нулевото тъждество на младежките национали до 21 години в европейска подготовка против Шотландия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР