Естонският премиер Кая Калас заяви пред нацията си, че са

...
Естонският премиер Кая Калас заяви пред нацията си, че са
Коментари Харесай

Естония се готви за режим на тока

Естонският министър председател Кая Калас съобщи пред нацията си, че са вероятни спирания на електрозахранването, в случай че Русия изхвърли балтийските страни от общата енергийна мрежа , оповестява Ройтерс. Също по този начин тя разгласи ненадейно обучение за бойна подготвеност на въоръжените сили.

Трябва също по този начин да сме готови, че Русия може да изключи Естония, Латвия и Литва от тяхната електрическа мрежа ", сподели тя в телевизионно послание. Би било рационално да сме готови за вероятни спирания на електрозахранването - това включва държавни институции, компании и всеки човек ", добави тя, описвайки всички разстройства като " краткотрайни ".

Почти 3000 резервисти бяха призовани на годишно едноседмично отбранително обучение в Естония. Премиерът акцентира, че няма непосредствена военна опасност за страната.

Тя прикани съветските жители, живеещи в Естония, да пренебрегват всевъзможни апели да се бият в Украйна: " Не отивайте, тъй като няма връщане обратно ".

Тридесет години след отделянето от тогавашния Съветски съюз и 17 години след присъединението си към Европейски Съюз, балтийските страни Литва, Латвия и Естония към момента са енергозависими от Русия.

Финансиран от Европейски Съюз план на стойност 1,6 милиарда евро има за цел да изключи балтийските страни от общата им енергийна мрежа с Русия и Беларус през 2025 година в интерес на децентрализираната електроенергийна система на континентална Европа.
 Естония: Не даваме леговище на руснаци, бягащи от готовност
Естония: Не даваме леговище на руснаци, бягащи от готовност

Всеки жител е виновен за делата на своята страна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР